Som alltid, börjar en grand slam jättefint, sent blir det lite rödare siffror mot slutet. Men oavsett, över 3,5 set mellan Nadal och Thiem till 1,90 hos bet365 är det bästa spelet i den här turneringen på fredag.

Jag menar, Nadal har haft sån sannslöst enkel lottning att det även för ett tränat öga är svårt att avgöra hur bra han verkligen är. Thiem har, precis som Nadal, vunnit alla sina matcher i raka set. Såg inte hela matchen mot Djokovic men att bara släppa två break till världstvåan över tre set så här sent i en turnering, det är väldigt bra gjort, särskilt med tanke på vilka höga toppar Djokovic faktiskt haft den här turneringen.

Mötena mellan Thiem och Nadal har, med vissa undantag, varit jämna sedan 2016. Det står 2-3 inbördes till spanjoren sedan dess, men man får nog skala av det hela till deras tre senaste matcher som samtliga ägt rum 2017.

Barcelona: Första gången Thiem möter Nadal i extremt formtopp – var nog lite rädd, blev överkörd.
Madrid: Återigen en Nadal i toppform. Snabbare förhållanden och Thiem kommer ut med lite mer självförtroende. Borde vunnit första set – matchen slutade 7-6,6-4 till Nadal.

Rom: Nadal i sin bästa form på 4-5 år men formodligen ganska slutkörd, Thiem vinner i raka set.
Nu väntar fjärde mötet bara i år och det här måste bara bli en jämn tillställning, kan inte tänka mig annat.

Över 3,5 set känns som en bank till 1,90 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip