Hejsan hoppsan. Man kan alltså få upp emot 2,80 på Benoit Paire mot Bautista Agut i semifinalen i Chennai. Lite märkligt tycker jag.

Till att börja med så har Paire lagt om sin forehandsving under uppehållet. Den ser betyligt bättre ut nu och han gör heller inte lika mycket misstag. Genom turneringen är han den spelare som spelat mest över förväntan och har heller inte blivit bruten en enda gång - över tre matcher. Då ska det tilläggas att han inte ens behövt rädda breakbollar i två av matcherna.

Man kan också argumentera för att Paire bara mött dussinspelare, och så är det. Bedene var tydligen utmattad efter en långkörare mot Klizan i åttondelen och de andra lirarna är på gränsen till topp 100 (rent spelmässigt alltså). Men sug på den igen, Paire obreakad över tre matcher, det är ett gott tecken på att han är i god form och att alla dessa problem med forehanden börjar komma till sin rätt.

Men, Bautista Agut gjorde absolut inte någon kanonmatch mot Youzhny i kvartsfinalen. Han var breakad i skiljeset och fick jobba hårt för att ta sig tillbaka. Avslutade inte 2016 särskilt snyggt heller så det är nog inte samma status på honom nu som när han slog Tsonga och Djokovic i Shanghai.

Med en bra forehand är Paire utan tvekan material för topp 30, kanske till och med topp 20, men det verkar som att han måste bevisa mer för att marknaden ska vara på hans sida. Jag tycker dock att det finns tillräckligt med bevis som pekar på att Paire kommer ge Bautista en ordentlig match.

Det enda krukset är att Bautista Agut har en förkrossande H2H mot Paire och just därför vill jag inte gå för det raka vinnarspelet. Det ska dock sägas att de bara mötts en gång senaste två åren och då täckte fransmannen sin hcp-lina.

Tror att Paire hänger med bra här och får med sig ett set. Tar +3,5 games till 1,75 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip