Känner mig helt övertygad om att Tommy Haas täcker sin handikapplina mot Benoit Paire. Det luktar till och med lite skräll här.

Dömde ju ut Haas rätt ordentligt inför Houston men det är bara att inse att hans motvation är så fruktansvärt hög och att ta Jack Sock till tre set är väldigt imponerande, även om Sock har vissa tank-beteenden.

Det kan man väl lugnt säga att Paire också har. Han har varit bra emellanåt i år, men har utan tvekan problem med sin motivation och är ju ojämnhet personifierad. Kan ju utan vidare säga att jag aldrig skulle backa Paire till det låga odds som erbjuds. Det räcker med att han gör ett misstag i första gemet för att han ska skicka racket. Sinnessjukt mentalt instabil.

Ska sägas att det är en enorm skillnad på förutsättningarna i den här matchen jämfört med matchen de spelade i Australien i år. Då hade Haas varit borta i ett och ett halvt år från tennisen. Den gången stog Paire i 1,20... det vill säga bara 5-10 punkter lägre än idag. Det är naturligtvis vansinne.

Nu har ju Paire dessutom spelat väldigt mycket senaste veckorna och kan mycket väl vara sliten inför Monte Carlo. Det är en ruskigt tung bana och jag är tveksam om Paire kan upprätthålla så pass hög säkerhet över hela matchen för att köra över Haas. Han tiltade sönder mot Kohlschreiber i Marrakech och är som sagt väldigt instabil. Man ser ju också generellt på fransmannens resultat att det främst är i första omgångarna han är skakig.

Hoppas på att tyskens kropp håller, då ska han täcka linan på +4,5 games utan vidare. Jag menar, om Haas bara får stryk med tre games mot Sock, då ska han rent styrkemässigt ha väldigt god chans att vinna mot Paire.

Finns till 1,74 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip