Semifinal nummer två i ATP Umag i Kroatien bjuder på ett helitalienskt möte när Paolo Lorenzi möter Alessandro Giannessi. Båda spelarna har spelat grymt under turneringen, där båda har skrällt och tagit sig vidare för att kriga om en biljett till finalen på söndag. Jag är imponerad av de båda men mer av nio år yngre Giannessi som har fått spela så långa tre sets matcher och gått segrandes ur samtliga tre. I mitt tycke ska han ha en betydligt större chans att återigen minst ta ett set, denna gång mot landsmannen Lorenzi, till nästan dubbla pengarna.

Hela ATP Umag turneringen har bjudit på extrema skrällar hela tiden. Alla toppseedade, förutom just Lorenzi, är utslagna. Goffin torskade mot Dodig. Borna kom aldrig till start, så Rublev fick ta hans plats och spelare semifinal ett mot just Dodig. På den nedre halvan har Lorenzi levererat medan Monfils åkte ut mot Silva - som Giannessi slog ut och tog sig därmed till semifinal nummer två. Detta visar hur omständigt det är att komma från gräs direkt till grus. I Giannessis fall så varade grässäsongen i endast en kvalmatch till Wimbledon, där han direkt åkte ut och kunde återigen fortsätta att fokusera på grussäsongen. Klokt, med tanke på att han har toppat sin form ytterligare och klarat av att gå segrandes ut matcher där många, däribland jag, hade räknat bort honom.

Lorenzi har spelat två matcher i turneringen. Där har han varit högre rankad än sina motståndare, men ändå har marknaden har de andra som favoriter. Vinnaroddset i båda matcherna har varit runt 2.50 gånger pengarna, där han har besegrat:

Jiri Vesely 1-6 7-5 6-3
Aljaz Bedene 7-5 6-3

Det var starkt att komma tillbaka mot Vesely efter 1-6 förlusten i första set. Det visar också att Lorenzi inte är helt på topp, när han tappat ett set så enkelt i början av matchen och där finns det luckor för Giannessi.

Efter att ha spelat tre matcher, där alla har gått till tre set, har Giannessi tagit sig till semifinalen på följande sätt:

Rogerio Dutra Silva 6-7(3) 6-2 7-5
Kenny De Schepper 6-2 3-6 6-3
Marc Polmans 6-7(3) 6-3 6-4

Jag gillar verkligen hur Giannessi krigar till sig sina segrar, eftersom det visar vilken mental styrka han har för tillfället. I och med att jag inte tycker mig ha sett några trötthetstecken i matcherna är jag övertygad om att han är redo att fortsätta kriga vidare i turneringen.

Lorenzi och Giannessi har mötts två gånger tidigare här Lorenzi har gått segrandes ur med 2-0 i set, i båda möten, men detta blir tredje gång gilt för Giannessi att åtminstone kamma hem ett set i matchen.

Marknaden har Lorenzi som en klar favorit till matchseger och en alldeles för hög odds på att han inte ska tappa något sätt - med tanke på hur båda spelarna har krigat i turneringen. Därmed finner jag ett värde i att spela på att Giannessi vinner ett set i matchen och lägger ett spel på Giannessi 1.5 Set till 1.95 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip