Andra omgången av ATP Kitzbühel där vi enligt marknaden har ett öppet möte mellan italienaren Paolo Lorenzi och portugisen Joao Sousa. I första omgången stod Lorenzi över, pga sin rankning, medan Sousa värmde upp med den ständigt kritiserade av mig Youzhny. Då Lorenzi fortfarande efter Umag finalförlusten har låret tejpat och bär på en skada kan jag inte se honom som något annat än en underdog i detta möte. Därmed finns det ett schysst värde att hämta på att Sousa vinner matchen.

Att Lorenzi orkar fullfölja sin grusturné. All eloge för hans insats och krigande på banan, där han är så sportslig och inte ger upp matchen, trots att han har ont - till skillnad från de flesta spelarna på touren. Lorenzi kastar verkligen inte in handduken utan kliver bara på banan, turnering efter turnering och ger allt, trots att han rör sig långt ifrån hans kapacitet. Det måste vara mentalt påfrestande, med tanke på hur grym han är, så hatten av för Lorenzi. Enda sedan han skadade sig mot landsmannen Giannessi i semifinalen och blev rejält tejpad så har inte Lorenzi rört sig lika bra som vi är vana att se honom på banan. Det är ett stort handikapp som han har emot sig när han ska ställas mot Sousa.

I första omgången ställdes Sousa mot Youzhny och vann matchen med 2:1 (6:7, 7:5, 6:3). Trots att Sousa förlorade första setet så kändes det aldrig som att Youzhny skulle klara av att knyta säcken. Dessutom blev Sousa varm i kläderna i slutet av det andra setet och använde sig av den fördelen för att vinna det tredje setet också. I mitt tycke är det ingen dålig start att förlora ett set i början av turnering och spela en längre match, för att komma in i turneringen ordentligt och vänja sig vid omständigheterna - Leonardo Mayer håller med mig efter tre timmars matchen mot Ramos (där Mayer sedan vann Hamburg turneringen förra veckan). Sousa ska gå in som klar favorit i denna match då han är uppvärmd och redo att slå en halvskadad Lorenzi.

Även tidigare möten har slutat till Sousas favör, där han har 2-0 inbördes mot Lorenzi. Första vinster för Sousa kom år 2013 i St. Petersburg, på inomhus hardcourt, där siffrorna skrevs till 6:3 6:4. Året därpå vann Sousa ute på gräs i s-Hertogenbosch med 6:3 3:6 6:3. Nu är det dags för Sousa att även vinna på grus. När oddset ligger på 1.91 finner jag ett stort värde och lägger ett spel hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip