Herregud, ser at Philipp Petzschner släpptes till 2,85 mot polacken Michal Preysiezny. Allt handlar om hur tysken står sig skade-mässigt. Han ställde in ATP Halle på grund av en axel-skada, men hann dessförinnan vinna mot Federer/Haas i dubbeln tillsammans med parhästen Melzer.

Den stora frågan, det allt handlar om, är hur mycket skadan påverkar honom. Han kunde uppenbarligen serva bra i dubbelmatchen mot Fed/Haas och har nu fått vila i två veckor. Tar han sig inte en bit nu i Wimbledon kan han nog glömma och drömma om en topp100-plats.

För det är ju så att Petzschner skulle krossa Preysiezny på gräs med normala förutsättningar, då hade jag förmodligen spelat tysken ner till 1,50.
Vi får gå tillbaka till 2009 för att hitta ett par dåliga förluster på gräs. Dessa är väldigt lätträknade och allt som oftast kommer förlusterna mot riktigt duktiga grässpelare som Hewitt, Federer, Nadal, Rochus och Söderling.

Annars har han ju slagit Berdych, Raonic, Malisse och pressat en rad andra stora namn.

Polacken har en serve och är i fin form, men har knappast övertygad i kvalet. Tappat set mot Lojda och pressad av både De La Nava och Samuel Groth. Om Petzschner är i närheten av 80% kapacitet vinner han. Tysken kommer försöka lura in honom i backhand-slicar. Där han kan stå och nöta i evigheter tills en öppning kommer så att han kan avgöra på nät. Det är väldigt frustrerande för många spelare att möta Petzschner och jag både tror och hoppas att han maler ner polacken.

Som sagt, han köptes för runt 2,90 vid oddssläpp och är nere i 2,20. Men det finns fortfarande värde även om jag rekommenderar att hålla insatserna låga.

This is the stats tab
This is the post tip