Semifinal nummer två av ATP Hamburg i Tyskland där vi har ett tyskt möte mellan Philipp Kohlschreiber och Florian Mayer. Båda har tagit sig till semifinal genom att spela riktigt bra och gått segrandes ur långa tresets matcher. Även om Kohlschreiber är den som bär favoritskapet inför start så lär inte detta bli en enkel affär för någon av spelarna. Mycket talar för att det blir en längre match även denna och då är över/under linan på 21.5 games i matchen alldeles för låg.

Efter att ha mötts fem gånger tidigare så leder Kohlschreiber inbördes statistiken mot Mayer med 3-2. Senaste matchen spelade i München, där Kohlschreiber vann med 6-3, 6-2. Med tanke på vilken form Mayer har i dagsläget, till skillnad från 2016 München turneringen, samt vilka spelare Mayer har slagit ut på vägen, så kan jag inte se att Kohlschreiber vinner detta möte lika enkelt.

För att ta sig till semifinal har Kohlschreiber spelat en enkel match och två svåra matcher:

Nicolas Kicker 7-6(6) 4-6 6-4
Gilles Simon 6-3 3-6 6-2
Andrey Rublev 6-3 6-1

Att matchen mot Rublev blev enkel var för att Rublev fick spela två dagar efter turneringsvinsten i Umag, där han fick kvala in i turneringen och fick spela totalt sju matcher. Det fanns helt enkelt ingen kraft i Rublev. Därefter, fick Kohlschreiber möta patrull då Simon stod näst på tur. Även mot Kicker blev det en tuff affär där Kohlschreiber fick jobba hårt för att vinna - någon han får göra även i dag om han ska ta sig till final.

För att ta sig till semifinal har Mayer också spelat en enkel match och två svåra matcher:

Diego Sebastian Schwartzman 6-2 2-6 6-3
Andrey Kuznetsov 6-3 4-6 6-4
Marco Cecchinato 7-5 6-2

Till skillnad från Kohlschreiber som har varit en oddsfavorit i sina samtliga möten så var det en öppen match, oddsmässigt, för Mayer mot Cecchinato medan Mayer var en klar underdog i möten mellan Kuznetsov och Schwartzman. Fast vilka matcher Mayer har gjort i turneringen. Jag är grymt imponerad av hans prestation. Med den formen som Mayer har hittat just nu är han väldigt svår att slå och kommer därmed att ge Kohlschreiber en stentuff match.

Då båda spelarna har presterat stabilt och kämpat väl hittills så är jag övertygad om att vi får se ett spännande möte, med många och långa games och set. Därmed finner jag mest värde i att spela på över 21.5 games i matchen till 1.75 i odds hos turnerings sponsorer Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip