Vi fick ju se en rätt bra grässäsong från Vasek Pospisil, eller, låt oss säga att det var ett steg i rätt riktning. Man kan i alla fall dra slutsatsen att han är klart bättre än sin ranking. Pospisil ska ju vara cementerad runt 50-60-strecken.

Han ställs mot Henri Laaksonen vars utvecklingskurva går helt åt rätt håll, men det finns ett par grejer att se upp med i den här matchen. Först och främst: Laaksonen har en resa i benen från Schweiz till USA. Den skojar man inte bort hur som helst. Men så även underlagsbyte från grus till hardcourt vilket inte alltid är så lätt att anpassa sig till. Sen ska mana veta att Laaksonen är ett hack bättre på grus än hardcourt och har inte gjort annat än ett par bra matcher på utomhushard (mot bra motstånd).

Tittar man istället på Pospisil så är hans förutsättningar ganska exakt motsatta till Laaksonens. Han har varit i USA sedan Wimbledon, har redan fått två matcher på hardcourt, har hardcourt som sitt bästa underlag tillsammans med gräs.

Skulle kunna nöja mig där men jag tror också att det passar Pospisil rätt bra att möta Laaksonen på ett snabbt underlag. Man får intiativ mot Laaksonen och det är precis vad kanadensaren vill ha. Han kommer få stå och styra spelet som han vill och i slutändan blir det ju upp till honom hur den här matchen ska sluta.

Tror att Laaksonen kan få en liten dipp här efter en fin run på gruset. Tar Pospisil -3,5 games till 1,80 hod bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip