Lucas Pouille lär få jätteproblem med Marius Copil. Det är svårt för vem som helst att hantera Copil på snabba inomhusbanor. Hans serve blir så fruktansvärt effektiv och svårreturnerad att han nästan går att jämföra med de allra största servespelarna på det här underlaget.

Han servar sjukt hårt och flackt, Copil, och på underlag med låg studs är det enormt effektivt. Man såg mot Tsonga i US Open vilka enorma problem han får när bollen studsar upp högt mot dugliga returtagare. Men som sagt, det här är något helt annat.

En enorm fördel att Copil fått en match i den här turneringen redan. En bra match gjorde han dessutom, höll sig obreakad mot Giannessi som i grunden är grusspelare men som inte är oäven inomhus. Jämför detta med att Pouille spelat Davis Cup på ett extremt långsamt grusunderlag. Han förlorade förresten sin match där som favorit till ca 1,20. Nej, ingen vidare form som han kan stoltsera med direkt.

2-0 i matcher till Pouille men det ger jag inte jättemycket för. Första mötet var i Wimbledon 2016 och då hade Copil rekordmånga gräsmatcher i benen vilket inte gjorde kroppen rättvisa. Andra mötet vann fransmannen i Dubai med 6-1,6-4, siffrorna speglar inte matchen kan jag säga och dessutom är Copil mycket svagare på hardcourt utomhus jämfört med inomhus.

Det kommer nog pangas in ett och annat set och tiebreak känns ju inte helt otroligt. Men jag går för Copil +3,5 games till 1,81 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip