Jag tror inte att Österrikes nya stjärnskott Sebastian Ofner gör bort sig på hemmaplan i Wien mot en Lucas Pouille som just nu är ett enda stort frågetecken. Han har blandat sina insatser rejält senaste månaden. Var väldigt bra mot Nadal i Peking och Medvedev i Shanghai, däremellan två plattmatcher mot Copil respesktive Fognini.

Annars är han en duktig inomhusspelare, Pouille, han tar sig säkert förbi Ofner tillslut men min teori är att det blir en klurig uppgift för honom. Ofner har en jättebra serve och gick överraskande bra i Wimbledon tidigare i år. Det om något är väl ett bevis på att han även hanterar snabba underlag, även om han nog i grunden föredrar grus.

Som jag sagt i många år, tyskarna och österrikarna är de som höjer sig mest på hemmaplan. Ofner har en semifinal från Kitzbuhel tidigare i år vilket är hans näst största bedrift som tennisspelare. Det är även en fördel att Ofner har ett par inomhusmatcher här under hösten, förlorat mot Puetz och Tsitsipas vilket inte är något att skämmas över, men till skillnad från Pouille så har han hållit sig till ett och samma underlag medan Pouille senaste spelade utomhus.

Inte omöjligt att han är lite rostig heller, Pouille, det är trots allt tre veckor sedan han spelade och egentligen har han inte varit riktigt bra sedan han vann Stuttgart i våras, så visst ska Ofner hänga med honom med dagens förutsättningar.

Ofner +4,5 games till 1,78 tackar vi Leo Vegas för.

This is the stats tab
This is the post tip