Jag trodde faktiskt att Sam Querrey skulle vara mycket större favorit mot Kevin Anderson än de 1,80 man kan få på vissa håll. Jag menar, har folk sett hut han spelat den här turneringen eller? Som en jävla maskin har han varit. En klart förbättrad backhand också vilket nog är hemligheten till att han gjort en så pass bra säsong ändå. Kommer vara rankad 15 eller bättre efter US Open.

Anderson kommer vara 24 eller bättre på världsrankingen efter US Open. Det måste man ändå säga är en jävla bedrift av honom, men å andra sidan, vad är det för lottning han fått? Förra året skulle det kunna vara vägen till en challengerfinal, nu är det vägen till en kvartsfinal i US Open.

Det har alltid varit väldigt jämnt mellan dem. Sam Querrey har 9-6 inbördes men Anderson leder om man kollar från 2011 och framåt. Han vann faktiskt sist, Kevin, men då ska man veta att Querrey hade en semifinal i Wimbledon och en titel i Mexiko i benen. Inte det minst märkligt att han tappar den matchen, amerikanen.

Jag tycker att Querrey har en bättre serve, bättre forehand och bättre nätspel. Anderson har en något bättre backhand och rör sig något smidare på banan. Men de känns som kopior av varandra där Querrey är lite bättre vilken ska ge utväxling över fem set.

Så här långt i turneringen tycker jag att Querrey varit bättre, han har en bättre form om man kollar senaste två månaderna, har en bättre ranking och är den bättre tennisspelaren.

Tar amerikanen till 1,77 hos Bethard .

Jag kommer vara live på plats, följ @poldantennis på twitter för att få lite updates.

This is the stats tab
This is the post tip