Alltid intressant att kika på spelare som varit borta några veckor från tennisen och se hur de står sig. Igår gjorde Raonic sin första match sedan Australian Open och det var ingen vacker syn, trots att han vann med 6-1,6-4.

Kan väl summera matchen med att Tim Smyczek inte höll topp 100-klass och Raonic inte höll topp 10-klass. Det var så mycket missar och dumma initiativ att man utan vidare kunnat missta dem för två futurespelare.

Nu tar han i från tårna, tänker du, och ja, så är det. Men min poäng är att Raonic såg rostig ut och att en spelare som Brona Coric absolut inte är oäven. Haft klara problem med sin forehand i år, men min bedömning är att han ska kunna serva till sig den här handikapplinan. Raonic var så fruktansvärt svag på backhandsidan att det egentligen ska räcka med serve-forehand-enkel volley för Coric.

Nu kommer naturligtvis kanandesanren att bli bättre ju fler matcher han får i kroppen...och detsamma gäller såklart Coric. Hans säsongsöppning har inte kantats av några guldstjärnor direkt, men oavsett så är det starkt att slå Khachanov i Rotterdam och plocka set på Cilic i samma turnering, även om den sistnämnda är iskall för tillfället. Man kan i alla fall konstatera att han är på rätt väg, kroaten.


4,5 games försprång är väldigt mycket för en spelare som är så pass aggressiv spelare som Coric ändå är. Med lite flax så täcker han linan trots två tappade servegem, men jag tror nästan att det blir jämnare än så. Lite skrällvarning här faktiskt.

Tar +4,5 games till 1,87 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip