Megalol att Raonic varit relativt kall den här grussäsongen men lyckats vinna 2 av 2 matcher när jag gått emot honom, det är ungefär de två matcherna där han spelat bra på gruset i år. Så, det är egentligen inte så konstigt att han spelar här i Lyon. Han vill helt enkelt försöka spela sig i form lagom till Roland Garros.

En ny turnering det här, eller den spelades inomhus för ett par säsongen sedan, men som grusturnering är den ny och det verkar gå ganska snabbt. Det ska gynna både Istomin och Raonic, men framför allt ska det gynna överspel/hcp-spel på Istomin. Han dunkade in 10 ess på lika många servegem och det är riktigt bra för att vara Istomin. Förlorade bara sju poäng på serven i öppningsrundan, men då ska man också ha i åtanke att Kokkinakis mer eller mindre inte spelat tennis på nästan två år.

Hur som helst, Raonic har en förmåga att spräcka överlinan när han möter powerspelare som Istomin, den typen av spelare som har lite samma typ av spel som han själv. 3 av 3 matcher mellan dem har gått över och jag vågar tro att Istomin är tillräckligt bra här för att hålla ett knippe servegem. Man går ändå ge honom att han servat bra senaste månaden och att Raonic ofta får problem på nya underlag och åkt på en hel del märkliga förluster i år.

Delar upp insatsen för att minska variansen, men det spelar egentligen ingen roll. Tar över 9,5 games i första set till 1,82 och över 20,5 games till 1,77 – båda hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip