Ett par annorlunda regler gäller i Next Gen ATP Finals som spelas i Milano. Man spelar först till fyra games och tiebreak vid 3-3. Det är recievers choise vid deuce och nätservar spelas inte om.

Tre saker som utan tvekan gynnar den sämre spelaren, det blir helt enkelt rätt chansartat. Underlaget är hardcourt, dock oklart vilket speed det håller men jag kan tycka att f.d juniorettan Gianluigi Quinzi ska hänga med Rublev rätt bra. Han har till att börja med redan kvalat in till den här turneringen genom att slå ett gäng trötta italienska juniorer så han har känt på underlaget i matchtempo.

En klar fördel av hemmaplan också samt att Rublev varit totalt iskall sedan US Open där han lite turartat nådde kvartsfinal. Det är lite som att han slog av motorn efter det.

Rublev är normalt en vass inomhusspelare men de senaste veckorna har varit brutalt dåliga. Kanske har han gått och väntat på det här eventet, vad vet jag. Skulle nog hellre påstå att han väntar på att få ta en paus från tennisen.

Hur som helst, ni som såg lottningen förstår att det ligger ett löjets skimmer över den här tuneringen. Lägg därtill de nya reglerna...så nja, vettetusan hur seriöst grabbarna tar det här. Det är dock en del pengar inblandat så det kan nog vara en smula motivationsdrivande.

Jag tycker faktiskt inte att det är helt galet att spela Quinzi här till nästan 5 ggr pengarna, just eftersom att det blir väldigt chansartat, med samma argument kan man också spela italienaren +4,5 games till 1,86 hos Leo Vegas.

Man ska komma ihåg att det finns en anledning till att arrangörerna lagt den här matchen sist. Man vill dra fulla hus när Quinzi spelar - trots att detta, på pappret, är den sämsta matchen för dagen.

This is the stats tab
This is the post tip