Om man säger så här: Casper Ruud är en sjukt bra tennisspelare och kommer att slå många stora namn inom en snart framtid. MEN! En Philip Kohlschreiber i München, det är ingen rolig uppgift och skiljer sig ganska avsevärt från att slå Radu Albot och spela jämnt med en Ramos som haft tufft spelschema.

Kohlschreiber är ju mer eller mindre mr. München. Han är alltid klart bättre på hemmaplan än resande fot och samtidigt en mycket god grusspelare. Kommer dra Ruud från hörn till hörn i den här matchen. Som sagt, Ruud är bra, men Kohlscreiber på hemmaplan är en världens 25 bästa spelare.

Sedan 2011 har Kohlscrreiber 17-4 i matchfacit i ATP München vilket gör det till hans överlägset bästa turnering. Utav dessa 21 matcher har han täckt sin handikapplina i 16 stycken. Alltså ett helt absurt fint matchfacit.

Regerande mästare är han också, Kohlschreiber, och jag tror nog att Ruud hellre tagit något av de seedade spelarna i första omgången än en hemmastark tysk.
Vi har sett Ruud göra ett gäng blandade insatser i år. Har varit ganska ojämn emellanåt. Men en sak ser man ganska tydligt, han är numret för litet mot topp 50-spelarna. Visst, han täckte linan mot Ramos, men förutsättningarna i den matchen gynnade knappast spanjoren. I alla andra matcher mot riktigt bra grusmotstånd: Carreno Busta, Delbonis, Struff, så ser man att han blir lite tunn.

Kohlschreiber gjorde tidig sorti i Barcelona mot veckans utropstecken Hyeon Chung. Där och då såg det ut som en pinsam förlust, men det visade sig kanske inte vara så farligt. Chung spelade topptennis i veckan och Kohlschreiber kanske trodde att det bara var att ställa ut dojorna. Hur som helst, hade nog varit bättre för Ruud om Kohlschreiber gått långt i Barcelona. Nu har han fått ruskigt fin tid att förbereda sig inför favoritturneringen.

Tror som sagt att Kohli blir för tuff för Casper och att tysken täcker hcp-linan på -3,5 till 1,71 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip