Jag börjar fundera på om det inte kan skrälla till här. Casper Ruud är ju egentligen en utpräglad grusspelare och om man ska rangordna Monfils underlag så är grus åtminstone inte i topp – även om han är allround.

Tycker vi rätt ofta ser en oinspirerad Monfils i 250-turneringar. Nu även första gången som han ska ta sig an det Sydamerikanske gruset. Kan tänka mig ett scenario där han ser slö ut här i Quito och höjer sig vartefter. Man får ändå räkna med att han spelar allt fram till Rio.

Ruud är ju knappast någon duvunge, även om han kanske ser ut som en till utseendet. Han en forehand som håller ruskigt hög nivå och när vi ändå pratar nivå. Med tanke på den spelmässiga höjningen som Casper gjort på hardcourt så tycker jag att man kan förvänta sig att han ska vara ett hack bättre även på grus i år.

Norrmannen slog ju igenom på riktigt under den här tiden förra året och borde alltså vara bra förberedd på det Sydamerikanska gruset. Monfils är oprövad i Sydamerika och framför allt på dessa höga höjder. Han är ju också känslig för yttre påfrestningar, det såg vi inte minst han kollapsade i Australian Open.

Viktigt för Casper att han redan fått en match på underlaget när han möter Monfils, tyvärr kommer det inte räcka om fransmannen servar på högstanivå. Men kollar vi lite på hur det såg ut förra året så torskade Monfils i första omgången i 3 av 4 grusturneringar.

Nej, ett varningens finger höjer jag och slänger in en peng på Casper Ruud till 3,20 hos Bethard samt en tyngre peng på över 21,5 games till 1,80....det här blir en jämn historia.

This is the stats tab
This is the post tip