Skulle säga att Seppi har absolut minst 50% chans att vinna mot Dzumhur i Moskva. Dels för att han, trots sin svaga serve, är en väldigt god inomhusspelare. Har ett par riktigt fina resultat i ryggen och Dzumhur är definitivt på nedgång. Han kommer att få en reaktion på den sjuka resan han haft senaste två månaderna... eller ja, den reaktionen har redan börjat.

Det är inte ett sundhetstecken direkt att han blev nollad i andra set mot Fabbiano och var break ner mot Bhambri i skiljeset i andra omgången. Extremt skakig i egen serve och då ska man veta att Seppi är en väldigt god returtagare.

Rent formmässigt måste man alltså säga att det är fördel Seppi som först och främst sett bättre ut så här långt och dessutom har han 2-0 inbördes mot Dzumhur – båda matcherna spelade i år varav en på ett underlag som är mycket likt underlaget i Moskva.

Bosniern har en fin fjäder i hatten från St. Petersburg på ett underlag som dock är betydligt långsammare än i Moskva. Han är ju i grunden en utpräglad grusspecialist och jag tycker att det är uppenbart att han gör bättre ifrån sig på långsamma hardcourtbanor och grus jämfört med gräs och snabba inomhusbanor.

Det här kommer dock att smulas ner till vem som är säkrast från baslinjen av dem och att bedöma av tidigare resultat mellan dem, tidigare resultat på snabba underlag och matcherna så här långt i turneringen väger det utan tvekan över till Seppis fördel och jag skulle nog vilja ha honom som knapp favorit i den här matchen.

Bethard ligger, som väldigt ofta, högst på raka vinnarmarknaden så vi plockar spelet där till 2,20.

This is the stats tab
This is the post tip