Det här blir en ytterst jämn tillställning och jag skulle säga att det finns en smula värde i Shapovalov men utgångspunkten kommer ändå att vara överspelet här.

Del Potro gör säsongsdebut och det känns som att det kan vara vad som helst som träder fram. Han spelar den här turneringen av en anledning, det är att få slå lite bollar i matchtempo och värma upp inför Australian Open. Hur kroppen mår kan man ju bara spekulera i, men det känns troligare att han inte är fräsh än att han faktiskt är det.

Shapovalov slog förresten Del Potro på hemmaplan i Canadian Masters, ni vet den där turneringen han breakade ordentligt i. Nu är underlaget Snabbare vilket kommer gynna dem båda i servespelet. Det finns enormt mycket servekapacitet i dem, och att Delpo inte spelat i år kommer garanterat sätta sina spår i returgemen.

Shapovalov gjorde mos av Dutra Silva i första omgången. Förlorade totalt fem poäng i egen serve och dammade in nio ess. I Brisbane skickade han in 18 ess, så serveformen är det verkligen inget fel på.

Han är lite av en överspelsmaskin, kanadesaren. Har spräckt överlinan i 13 av 15 matcher på ATP-touren (US OPEN borträknat) och har på dessa 15 matcher fått in en jävla massa tiebreak också.

Jag tror som sagt på en väldigt tight match och att vi både kommer att få se tre set och nått tiebreak.
Över 22,5 games plockas i alla fall till 1,86 hos Betsson

This is the stats tab
This is the post tip