Så här, Gianluigi Quinzi var absolut inte underlägsen mot Andrey Rublev i första omgången. Faktum är att han i femte set hade två breakbollar att gå fram till 3-1 och hade då med all säkerhet vunnit matchen.

Underlaget är relativt snabbt här, eller, det är Snabbare än i Paris men långsammare än inomhusturneringarna på challengertouren vilket gör att båda spelarna kommer ha höga holdprocent, Quinzi är för nivån en klart godkänd servare och bör kunna hålla Shapovalov borta.

Sen vet man inte riktigt var man har kanadensaren, precis som Rublev har Shapovalov varit direkt dålig efter US Open medan Quinzi är van med underlaget och de nya reglerna samtidigt som han har en helt sjukt stöd på läktarna.
Så börja för er som inte känner till de nya reglerna: Matcherna spelas bäst av fem set, först till fyra games i varje set och tiebreak vid 3-3. Det blir enormt chansartat och lägg därtill att man spelar No AD och utan LET så förstår ni att det kan bli lite hawaii.

Man kanska kan tro att Gianluigi är en grusspelare, vilket han i och för sig är, men har ett par bra inomhusresultat senaste åren och har gått långt i junior-Wimbledon, så visst kan han hantera snabba underlag. Var förresten junioretta för ett par år sedan och var då alltså ansedd som den bästa spelaren i den här ligan.

Så jag tror att Quinzi kommer hålla jämna steg i samtliga matcher. Dels för att han inte är så mycket sämre men också för att det är chansartat. Det vittnar inte minst statistiken om så här långt där 3 av 4 matcher gått över 21,5 games och i snitt har det blivit två tiebreak i varje match. Det ska med andra ord mycket till om någon spelare ska vinna i raka set, och om Quinzi vinner ett set idag så ska överspelet vara i hamn utan vidare.

Över 21,5 games spelas alltså hos Bethard

This is the stats tab
This is the post tip