Jag tycker absolut inte att Shapovalov ska så här stor underdog mot Dominic Thiem... inte på hardcourt. Hade köpt prissättningen om det vore på grus men inte nu.

Jag höjde ett varningens finger för Norrie mot Thiem redan i förra omgången – matchen slutade 7-5 i skiljeset och då ska man veta att Norrie inte har mycket till serve och trots allt är rankad mer än 100 platser bakom Thiem.

Shapovalov skickade ut Nishikori i första omgången och även om japanen varit skadad så lekte han hem en challenger i början på februari och tog sig till semifinal i New York förra veckan. Så, nja, Nishikori är inte så dålig som man tror just nu – det här var en bra match av Shapovalov som visserligen räddade 9 av 10 breakbollar vilket med normala utfall hade gjort matchen ett hack jämnare. I slutändan vann kanadensaren trots allt 16 poäng fler än Nishikori så man kan inte påstå att det var orättvist.

Vad gör Thiem till favorit här då? Om han nu ens ska vara favorit så är det väldigt knappt. Han börjar mer och mer bli en utpräglad grusspecialist. Är direkt ostabil på hardcourt som säkerligen börjar sätta sig mentalt. Senast han vann en titel på hardcourt var lustigt nog här i Acapulco för två år sedan, men sedan dess har han varit direkt dålig. Min gissning är att han kommer höja sig i de långsamma hardcourtturneringarna som kommer upp nu – men att Shapavalov blir för svår. här i Acapulco

2,55 är på tok för högt– det här är en oerhört öppen match. Oddset finns hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip