Finalen i WTA Båstad spelas mellan tyskan Laura Siegemund och en kvalspelare från Tjeckien, nämligen Katerina Siniakova. Givetvis bär Siegemund på favoritskapet. Fast då Siniakova har övertygat från starten av turneringen ska hon inte vara så pass stor underdog som marknaden föreslår.

Vilken väg Siniakova har gått för att komma till sin första WTA final. Efter att ha klarat av två stycken kvalmatcher mot Kerkhove och Soler-Espinosa så fortsatte hon att tåga på mot Cepelova, Schmiedlova, Errani och slutligen förra årets turneringsvinnare Johanna Larsson. Den största skrällen för mig är ändå 7-6, 6-3 segern mot Errani där Siniakova visade stor prov på variation och kreativitet i sitt spel. Jag pratar om höga bollar, låga bollar, stoppbollar, tempoväxlingar, hård backhand och den ständiga jakten på att få slå ett vinnande slag. Siniakova tycker verkligen att det är roligt att få spela tennis. Det känns som att alla molekyler är på plats när hon kliver på en tennisbana. Vilket succé hon också har haft hittills i Båstad. Nästa och sista motståndaren kvar i turneringen är Laura Siegemund.

Med två matcher mindre spelade än Siniakova har Siegemund tagit sig till final genom att slå Kozlova, Hradecka, Arruabarrena och Georges (som dock fick ge upp matchen pga en höftskada). I den sista matchen var Siegemund illa ute efter att ha förlorat det första setet. Då Georges skada gjordes sig allt mer påtaglig under matchens gång var det egentligen ingen större bragd att slå massa vinnare mot en spelare som inte kan röra sig obehindrat. I finalen får hon dock möta den hungrigaste spelaren i turneringen, som hon aldrig tidigare har mött på WTA-touren.

Laura Siegemund ska givetvis vara en liten favorit i mötet, med tanke på att hon tidigare har gått långt i turneringarna i Bucharest och Stuttgart, samt är bättre rankad. Dock är jag övertygad om att hon kommer att få det tufft mot Katerina Siniakova som spelar så fantasifullt. Det är ett för högt odds på att Siniakova ska gå hela vägen så jag finner ett värde och lägger ett spel på 2.50 i odds hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip