Vi kör igång lite lätt då.

Första omgången i Brisbane spelas 30:e december och jag hittade ett intressant spel. Nicolas Mahut gjorde en helt sjuk säsong 2013. På gräset var han en av världens 10 bästa, utan tvekan. Men nu är vi tillbaka i det vanliga lunket med hardcourt-spel utomhus och ni som har hängt med vet att Mahut var så dålig inledningsvis av 2013 att han övervägde att lägga av.

Fransmannen har inte slagit en enda bra spelare på hardcourt, någonsin. Segrarna de senaste åren har kommit mot:


Milan Pokrajac (rank 700)

Pablo Lorenzi (sätter vanligtvis inte sin fot på hardcourt)

Paul Capdeville (rank 154, samlar enbart poäng på grus)

Lukasz Kubot (visserligen en duglig skalp)

.. ja, det var väl det. Ovan är alltså Mahuts vinster på hardcourt senaste åren. Då kan vi även räkna upp vilka förluster han har, men det förstår ni själva att det inte är någon rolig läsning.

Mahut är en gräs- och inomhusspecialist. Eller, han är jättebra på gräs och duglig inomhus. Men som sagt, på hardcourt samlar han väldigt få poäng.

Igor Sijsling gjorde väl inte heller någon kanonsäsong på hardcourt med spottade upp sig ordentligt i höstas och har en CH-titel på hard.

Mahut är betydligt mer beroende av sin serve och alla vet att serve & volley-spelet är svårare utomhus än på ihard. Hade matchen spelats inomhus i Frankrike hade jag varit orolig. Nu tror jag på Sijsling.

Ladbrokes ger oss 1,73 bet365 är snäppet snålare med 1,66


EDITERAD 2014-12-30 10.23:30

This is the stats tab
This is the post tip