Över 3,5 set i matchen mellan Gilles Simon och Niko Basilashvili känns rätt nötigt. Hur man än vrider och vänder på den här matchen så känns det som att ingen av dem kan vinna i raka set.

Simon ska ju vara den bättre spelaren men har har verkligen varit dålig på gruset i år. Riktigt ojämn, inte bara periodvis utan även under matcherna. Hade ju t.ex en riktig mug-match mot Monfils som slutade 6-0,0-6,7-6. Säger en del om hur nivån skiftade i den matchen.

Basilashvili är även han känd som en riktig berg-och-dal-spelare. Har en hel drös med skrällar att stoltsera med, men kan också förlora mot futurespelare en dålig dag. I år har han tagit set på Bautista Agut, Coric, och Tsonga på grus. Tre spelare som håller högre eller minst lika bra klass som Simon – åtminstone i år, för faktum är att Gilles Simon bara vunnit en match i raka set på grus i år, eller han har bara vunnit en match i raka set sedan Australian Open och det blir med andra ord en av 16 matcher. Föga imponerande.

Niko Basilashvili har inte varit med lika länge på den här nivån men har spelat RG två gånger tidigare. På sina hittills åtta framträdanden (kval inkl.) har sju gått till skiljeset eller fyra set.

Men tanke på hur ojämna de är och att Basilashvili kommer in med bra form samtidigt som Simon är formsvag så känns det som att detta kan bli en riktig långkörare. Kanske går det hela vägen.
Jag lägger i alla fall in mina pengar på över 3,5 set till 1,62 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip