Såg inte Lopez match mot Escobedo, den var nog inte tv-sänd, men det verkar som att Lopez visade sig från sin absolut bästa sida. Nio förlorade poäng i egen serve över två set. Det måste vara något slags rekord för honom på grus i en mastersturnering. Men det kanske inte är så konstigt, gruset ska väl kanske inte gynna honom men förhållandena i övrigt gör det, hemmaplan och tunn luft. Han går ju ofta bra i snabba grusturneringar med liknande förutsättningar som Madrid.

Normalt sett ska ju Gilles Simon vara klar favorit mot Lopez på grus, men idag håller jag spanjoren som den troligare vinnaren. Herregud var Simon såg svajig ut i sin öppningsmatch mot Monfils. Fölorade första set 6-0, vann andra med 6-0 och vände sedan 3-5 till 7-6. Monfils skadade sig mitt i tredje set och det tog Simon till vara på. Han såg fysiskt risig ut, Simon. Såg ut som att han var inne i en femsettare när de varit ute på banan i 50 minuter. Både hur han såg ut och resultattavlan tyder på att allt inte riktigt står rätt till. Man ska också veta att Monfils varit bara en månad och spelade knappast någon propagandatennis.

Simon har inte särskilt lätt för storservare heller. Är själv väldigt svajig i sina servegem och bygger ju mycket av sitt spel på att få tillbaka alla returer och bolla i monotont tempo från baslinjen. Men när motståndaren servar för bra blir han stekt direkt.

Även om det låter sjukt att hålla Lopez som favorit framför Simon på grus så är det lite för mycket som tyder på att spanjoren tar detta. Finns till 2,00 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip