Dåså, jag har några tankar som bygger lite på tidigare turneringar i Asien. Enligt mig var Milos Raonic värdelös, det är nästan en gåta hur han kan plocka titeln i Thailand. Svaret finner vi nog med största sannolikhet i motivationsnivån hos motståndarna. Milos har ju en teoretisk chans att nå ATP-slutspelen, en turnering som Berdych och Gasquet (med tanke på Murrays skada) i stort sett redan är klara för.

Faktum är att kanadensaren förlorade över 60% av andraservarna i tre av fem matcher. En vanlig spelare hade åkt ur turneringen med huvudet före.

Nu kommer det dock att hända grejer. Go Soeda väntar som motståndare, första gången på tre turneringar som Raonic möter en hemmaspelare och faktum är att hans facit mot hemmaspelare i år är rätt taskigt.

Tappat set mot landsmannen Pospisil

Tappat set mot Jack Sock

Förlust mot John Isner

Förlust mot Verdasco i Madrid, visserligen grus, men Raonic var storfavorit inför matchen.

Förlust mot Jack Sock i Memphis.

Den intressantaste som vi kan utläsa är absolut att Milos Raonic förlorade mot Sock i Memphis, dagarna efter årets första titel. Nu tog han precis sen andra titel och ska resa från Thailand till Japan och möta en hemmaspelare vars största tillgång är returspelet.

Go Soeda lyckades dessutom plocka ett set i deras enda tidigare möte.

Vi får 2,92 på att japanen kniper ett set mot Raonic, och då kliver vi in.

This is the stats tab
This is the post tip