Det finns egentligen bara en anledning till att jag vill spela Sousa mot Del Potro och det handlar om fysik. Sousa är nog den mest hårdjobbande spelaren på touren, det spelar ingen roll hur utspelad han blir, hans mål är bara att vinna nästa poäng oavsett vad. Man skulle kunna säga att han är Fogninis motsats.

Är en riktig inomhus-räv också, den här Sousa. Han har en förmåga att spela bra när ingen annan spelar bra och det håller honom topp 100. Han har faktiskt en hel del bra resultat inomhus med bland annat en titel i Valencia (som var extremt långsamt) och final i St. Petersburg som även det är en långsam inomhusturnerng samt ett par fina skalper i Kuala Lumpor om jag inte minns fel – ett av de långsammaste inomhusunderlagen som skådats.

Nu tror jag tyvärr att ATP Basel är ett hack för snabbt för Sousa, men han har gjort ett par bra matcher senaste veckorna och Del Potro sa redan inför finalen i Stockholm Open att han var trött och sliten...då kan ni tänka er hur det kommer se ut när han ska ladda om till den här turneringen. Nej, det luktar skräll här.

Sousa tog faktiskt set på Del Potro i deras enda möte som ägde rum i OS 2016. Senaste åren har han väldigt många topp 50-skalper och har tagit set på Dimitrov, Janowicz, Simon, Kohlschreiber, Muller och Raonic på inomhusbanor så man kan väl säga så här, om Del Potro inte är 100% fokuserad och med i matchen så har Sousa en bra skrällchans. Känns inte helt orimligt att Delpo torskar den här matchen och vilar upp sig inför Paris. Folk säger att han har chans på slutspelet men det kommer den där kroppen aldrig att palla.

Så, vi provar Sousa rak till 4,90 hos Bethard samt en slant på +4,5 games till 1,80 hos samma bolag.

This is the stats tab
This is the post tip