Joao Souza är lite på gång nu och underlaget i Gstaad passar honom perfekt. Det här är den näst snabbaste grusturneringen efter Quito. Jag tycker att det är skäligt att kolla vilka som presterat i den här typen av turneringar tidigare... och man behöver inte vara hjärnkirurg för att kunna utläsa att det är spelare med tunga servar.

Det är precis vad Souza gör bäst, servar och panga in forehands. Han har haft det rätt tuff i år, brassen, men efter challengern i knarkmeckat Medellin känns han het igen. Förlorade visserligen direkt i matchen efter men då hade han en 20 timmars resa i benen, så det förklarar en del. Den här turneringen förresten, i Medellin, är en av challengertourens snabbaste. Den spelas på hög höjd vilket gör att bollen går snabbt, ungefär lika snabbt som i Gstaad.

Souza semiskrällde mot Gianluigi Quinzi i första kvalomgången och ställs nu mot Lorenzo Giustino som är hjälplöst formsvag. Han tappade set mot 365-rankade Yann Marti som dessutom inte är mycket av grusspelare. Dessförinnan hade Giustino sju raka förluster varav en mot just Souza. Det ska tilläggas att den matchen spelades på ett underlag som absolut inte gynnar Souza lika mycket som underlaget i Gstaad.

Det kanske låter lite lågt, men jag tror Souza är rätt safe här till 1,65 hos Leo Vegas

This is the stats tab
This is the post tip