Det jag kunde utläsa av Casper Ruuds första match här i Santiago är att det går långsamt. Något som utan tvekan gynnar honom inför mötet med Joao Souza. När Souzas serve neutraliseras är han en av de sämre spelarna på challengertouren och i dessa förhållanden skulle jag nog säga att Casper inte är långtifrån topp 100. Han kanske rent av redan är där.

Tyckte det var uppenbart att Ruud gick på halvfart i sin tekniska bye mot Matias Soto i första omången. Det kändes mer som en träningsmatch än något annat, ändå vann han 6-1,6-2 eller likanande.

Trodde att Souza var lite på gång förra veckan i Sao Paulo. Han servade riktigt bra i sin öppningsmatch där och det är ju klart, servar han på sin absoluta högstanivå så kommer Ruud att få problem, så är det bara. Men faktum kvarstår ändå, Souza har inte uträttat någonting sedan han vann back-to-back titlar i somras. Utan poängen där är han väl rankad runt 300 någonstans.

Tycker inte heller att det är supersnygga siffror Souza bjuder på mot 450-rankade Marcelo Barrios i sin öppningsmatch. Två break släppte han, det är ett par för många.

... så länge Ruud har lite spring i benen så vinner han det där. Han är så mycket säkrare än Souza som förmodligen kommer sprida bollar värre än vad han gjorde mot Carreno Busta förra veckan. Souza blev förresten totalt utspelad i den matchen. Han tappade sin förstaserve under långa perioden och blev då helt avklädd. Samma spelare som Ruud förresten hade matchbollar mot för två veckor sedan.

Nej, rent nivåmässigt skiljer det mycket mellan dem och jag är villig att plocka Ruud till 1,57 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip