Grand Finale i Franska Öppna mellan schweizaren Stan Wawrinka och spanjoren Rafael Nadal. Givetvis är Nadal storfavorit i mötet och ska vinna sin 10 (!) Roland Garros titel, enkelt, i mitt tycke. Då Nadal har utklassat alla motståndare på vägen till finalen och täckt alla handikappspel (förutom mot Carreno Busta som bröt matchen då), där linan har varit jämn, är jag övertygad om att han gör det även mot Wawrinka, som har haft en lång och svår semifinal mot Andy Murray. Därmed känns det intressant att kika på ett ytterligare spel på att Nadal vinner stort.

Nadal satsar på att bli historisk, genom att vinna matchen mot Wawrinka och komma hem sin tionde titel i Paris. Han har spelat hur stabilt som helst. På vägen till finalen har han slagit ut följande spelare:

Haase 6-1, 6-4, 6-3
Basilashvili 6-0, 6-1, 6-0
Bautista Agut 6-1, 6-2, 6-2
Carreno Busta 6-2, 2-0
Thiem 6-3, 6-4, 6-0

Nadal har därmed inte förlorat ett set i turneringen. Mycket tyder på att även detta möte ska vinnas enkelt, med tanke på formen Nadal har kommit upp i igen. Senast de möttes vann Nadal i Monaco (på grus) förra året med 6-1, 6-4 och senast de möttes i Roland Garros blev det 6-2, 6-3, 6-1 år 2013. Nadal har relativt enkelt mot världstrean Wawrinka där Nadal har 15-3 i inbördesmöten.

Även om Wawrinka har kommit upp i en kanonform, där han inte förlorade ett set fram tills semifinalen mot Murray, så blev det en lång match där mycket av krafterna har gått åt, så uppladdningen är inte optimal. Förvisso spelade Wawrinka riktigt grymt på viktiga poäng, då Murray hade 2-1 i set och fjärde setet gick till tie-break, där Wawrinka lyckades höja sig ytterligare. Dock är det fortfarande inte tillräckligt mot kungen av grus, som har ett mycket aggressivare spel än Murray - vilket kommer att ställa till med stora bekymmer för Wawrinka.

Då jag inte kan se hur Wawrinka ska klara av att stoppa Nadals framfart, samt att Nadal har spelat upp sig ordentligt utan att förlora ett set i turneringen och har i övrigt relativt lätt mot Wawrinka, så finner jag ett värde i handikapp linan -6.5 games Nadal över bäst av fem set och lägger ett spel hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip