Tycker att Struff är en smula överskattad inför mötet med Casper Ruud. Norrbaggen åkte på ett riktigt bottennapp i Davis Cup mot Danmark för ett par veckor sedan men man ska komma ihåg att Casper är fruktansvärt mycket bättre på grus än hardcourt. På grus är han nära topp 100, det är han inte på snabba underlag.

Åkte på en lättre skada där i DC men har tränat obehindrat senaste veckorna så ska inte vara några större problem. Tränat förresten, det har han gjort tillsammans med Nadal i Mallorca och dessutom fick han tre extra dagar i Monaco tack vare wildcardet som han tilldelades timmar innan sign in. Så, träningsförutsättningarna kunde inte varit bättre.

Struff tvingades kvala in till Monte Carlo där han fick megatrassel mot Matieu och sedan drömlottning i form av Herbert i kvalfinalen. Har ganska fina framgångar på grus faktiskt, även om han kanske inte känns som någon utpräglad grusspelare direkt. Men om man bryter ner hans grusframgångar kan man dock utläsa att det främst är på hemmaplan och snabba grusbanor som det går bäst för honom. Till exempel har har aldrig vunnit en match i huvudturneringen i Monte Carlo.

På grus har Ruud bara förlorat med fem games eller mer en gång på åtta matcher, förlusten var mot Delbonis som är bättre än Struff på grus.

Tror att Caspers uppehåll på ett par veckor gjort honom gott och att han täcker hcp-linan på +4,5 till 1,86 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip