Sugita vann kontrollerat i första omgången och förutsatt att han är frisk och kry så ska han vara favorit mot Jan Lennard Struff. Dels för att Struff är betydligt med inomhusspecialiserad än utomhus och dels för att Sugita är precis tvärtom – bättre utomhus än inomhus.

Och om vi ska vara ärliga, när gjorde Struff senast en bra utomhusturnering? På rak arm kan jag inte komma på någon och kikat jag lite i papprena så blir svaret samma där – aldrig. Han har en semifinal i Winston Salem från 2017, men thats it. Så, för min del har Struff mycket att bevisa utomhus innan han ska vara favorit mot Sugita.

Nu är underlaget visserligen väldigt snabbt i Dubai vilket ska gynna tysken, men å andra sidan gillar han inte att spela i varken vind eller sol vilket Sugita inte har några större problem med. Tror att han är på gång nu, japanen, han trivs som sagt inte i de franska inomhushallarna och är förmodligen rätt nöjd med att han inte behöver åka tillbaka förrän i höst.

Lite oroväckande för tysken att han bara vann 41% av andraservarna mot Haider-Maurer som inte gör annat än att hämta in pengar på sin skyddade ranking. Den siffran kan nog åka ner mot 30-35% mot Sugita och då blir det naturligtvis väldigt tufft.

Går för rak seger här till 2,05 hos Bethard .

Edit: såg att oddset precis droppat fem punkter men det är klart spelvärt ändå.

This is the stats tab
This is the post tip