Vill flagga för en skräll här.

Thiem är inte en mycket sämre spelare än Dimitrov och det här oddset kan endast motiveras med att österrikaren är formsvag. Men, man ska komma ihåg att han var exakt lika formsvag förra året vid den här tidpunkten – då kom han in som reserv och nöp set på Djokovic. Han har kört slut sin kropp som inte orkar det här tuffa spelschemat han haft. Det positiva med detta är ju att han inte spelat särskilt mycket senaste månaderna, så man kan ju tycka att han ska ha samlat ihop till lite kräm i benen.

En annan sak jag vill peka på är det långsamma underlaget som ska passa Thiem bra. Han är duktig på att ta bollen högt – bättre än Dimitrov. De flesta vet ju vid det här laget att Thiem behöver tid på sig för att ladda iväg sina kanoner så därför kommer den höga studsen väl till pass.

Thiem leder dessutom med 2-1 i matcher. Och det verkar vara en röd tråd där Österrikaren är den bättre på långsamma underlag medan Diimitrov vann i extrem värme i Brisbane tidigare i år – ett klimat som Thiem inte alls trivs att spela i.

Nej, jag tycker nog att folk avfärdar Thiem lite för lätt här. Han har som sagt kommit formsvag tidigare till den här turneringen men ändå gjort det bra.
Vill man fega så funkar +3,5 games till 1,61 hos Bethard och den som vill go for glory tar Thiem rak till 2,65. Jag tar en slant på båda.

This is the stats tab
This is the post tip