Kommer ihåg för ett par år sedan när ATP hade som headline på förstasidan ”Nu breakar Tomic på grus” eller något liknande. Då hade han gått till kvartsfinal i München genom att slå två ärkesopor till grusspelare.

Tomic torskade sedan sin kvartsfinal och sedan dess har framgångarna på grus uteblivit. Han rör sig superdåligt på det här underlaget och när det går så pass långsamt som det gör i Barcelona så får hans motståndare så fruktansvärt mycket tid på sig att det nästan inte ska gå att förlora.

Sen tror jag också att hans motgångar på grus handlar om hans ovilja att bli bättre på det. Känns som att Tomic nöjer sig med att briljera på gräs och i Australien, plus någon ströturnering mitt i säsongen.

Dustin Brown är väl knappast någon större grusspelare han heller, men ändå otroligt mycket bättre än Tomic. Dessvärre är det nog bara Browns stoppbollar som passar bra på grus, resten av hans spel kräver att det går snabbt och normalt så slår han bara andra dåliga grusspelare (med vissa undantag).

Han var förresten totalt utspelad mot Schwartzman i Monte Carlo, medan Brown stod över den turneringen, förmodligen var det inte värt att stressa över till Europa för att försöka kvala in. Då är det bättre som han gjort nu. Vila en vecka och gå direkt in i huvudturneringen i Barcelona.

1,70 duger mer än bra för mig här, finns hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip