Det här är en ruskigt intressant drabbning mellan två spelare som har enorma problem just nu, även om det är på lite olika sätt.

Tomic är ju mer eller mindre lobotimerad. Han har absolut ingen vilja just nu och när han semestern hägrar runt hörnan så ser jag liksom ingen anledning till att han skulle steppa upp och ge gärnet sista turneringarna. Han vet förmodligen att han får WC till Australien Open och Brisbane vilket gör att det räcker med att prestera där och kanske ytterligare någon turnering på året för att kunna glida runt resten av säsongen. Han är ju en tankare av rang och särskilt på hösten.

Sousas problem ser lite annorlunda ut. Han är bara väldigt dålig just nu, men hans stryka ligger i huvudet, alltså ganska exakt tvärtemot Tomic. Sousa ger alltid 100% och det är just hans krigande som gör att han fortfarande är kvar på touren, för rent spelmässigt är det högst tveksamt om hans nivå motsvarar hans ranking.

Han föll väldigt tungt i förra veckan mot Laaksonen, men är det som jag tror, att han var sliten och jetlaggad, då borde han vara ett par hack bättre idag.

I år har Tomic bara vunnit två av tio hardcourtmatcher. Det är fullkomligt katastrofalt men det har också lett till att han halkat utanför topp 100. Tror att han är väl medveten om att det här är hans sista turnering utan kval och att han ger blanka fan i det.

Tomic behöver en ordentlig tankeställe som jag inte tror att han kommer grubbla på under Asien-swingen utan det får nog bli under vinteruppehållet.

Tar alltså Joao Sousa till 1,90 hos Leo Vegas

This is the stats tab
This is the post tip