Kan säga så här, det är väldigt sällan som Tsonga är bra i Rotterdam. Rätt svårt att säga varför egentligen, men så är det. Aldrig gjort en bra turnering här och den typen av historik ska inte underskattas.

Har genom året haft rätt svårt med powerspelare på inomhusbanor och oavsett vem han möter, det är mycket sällsynt att han vinner med sex games marginal.

2016 vann han 0 av 8 inomhusmatcher med 6 games marginal eller större
2015: 1 av 6
2014: 3 av 8
2013: 1 av 13

Och som ni säkert förstår är det inte bara värlsspelare som stått på andra sidan nätet. Nej, det jag vill komma fram till är att Tsonga inte är en särskilt stark inomhusspelare.

Möter nu en junis, ganska formsvag sådan. Men det är aldrig lätt för etablerade spelare att möta juniorer i små turneringar. Motivationen ligger helt annorlunda och storspelare går många gånger på halvfart.

Tsitsipas ska knappast underskattas heller. Han är ruskigt bra för sin ålder och har bra tryck i både serve och forehand vilket bäddar för att han ska kunna få med sig ett knippe games - även om Tsonga vinner kontrollerat.

Tror att det går rätt snabbt i Rotterdam i år också. De senaste 5-6 åren har Rotterdam gått från ett av de snabbaste underlagen till ett av de långsammare. I år tycks det dock gå rätt snabbt igen. Det gynnar nog Tsonga i det stora hela, men det ökar också Tsitsipas chanser att hålla serve.

Unibet ligger högst med 1,72 på +5,5 games....det tar vi

This is the stats tab
This is the post tip