Nu så, sista rycket den här säsongen. Det handlar om final i Davis Cup mellan Frankrike och Belgien. Fransmännen spelar på hemmaplan i Lille med snabba bollar och relativt snabbt underlag. Så inte nog att man fransmännen har förutsättningarna på sin sida, utöver det så lär Goffin vara en smula sliten så det är egentligen inte särskilt konstigt att Frankrike är storfavoriter, det här bommar de inte.

Vad Belgien dock har är ett jävla hjärta, satan vad bra Dacris har varit i den här turneringen. Egentligen är det tack vare honom som Belgien gått hela vägen till final. Han har stått pall bakom Goffin när det behövts som mest och har pressat/vunnit mot riktigt bra motstånd. En sak är säker, Darcis kommer aldrig slappna av i den här matchen.

Sen är det så klart också svårt att sia om formen på dem. Kan garantera att båda haft lite semester och ingen har spelat match på en månad. Det gynnar naturligtvis den sämre spelare – Darcis i det här fallet. Sen vet man ju med sig att Tsonga inte är att lita på i femsetare. Han har släppt set till sjukt många mediokra spelare i Grand Slams och han en förmåga att sprida sin forehand efter ett längre speluppehåll.
Bara i år har han tappat set mot:

Thiago Moterio, Daniel Evans och Renzo Olivo (i grand slams) – samtliga spelare var vid tidpunkten sämre eller liknande rankad som Steve Darcis är nu.

Och man måste ändå ge Darcis att han får till det emellanåt. Hade ju matchbollar mot världstrean Alex Zverev för bara en månad sedan och slog faktiskt Zverev och Kohlschreiber i Davis Cup i början på året, vilket också stärker min tes att det Darcis är en lagspelare, lite som Isner, spelar liksom bättre när han inte bara spelar för sig själv.

Nej det här tror jag kan bli ett hack jämnare än vad oddsen visar, så jag trycker in mina polletter på över 3,5 set i matchen till 1,73 hos LeoVegas . Nu är det bara LeoVagas som släppt odds, det lär dyka upp liknande odds hos bet365 och Nordicbet under dagen.

This is the stats tab
This is the post tip