Wavrinka borde kanske va favorit i den här matchen med tanke på att Del potro bara varit tillbaka på touren i ett halvår men Del Potro har varit den klart jämnare spelaren på slutet, Wawrinka kan man ju aldrig räkna ut men han har inte övertygat på något sätt hade ju enorma problem med Evans i tredje omgången där han fick rädda matchbollar för att vinna i avgörande set.
Del Potro har visat ruskig form i os och här i Us Open, vinst mot Djokovic och Nadal i Os och en final förlust mot Murray har följts upp med några riktigt bra skalper till här i Steve Johnson, Ferrer och Thiem som ioch för sig fick bryta matchen men Del Potro hade helt klart kopplat greppet i första set där.

Jag tycker Wawrinka ser osäker ut och gör en hel del enkla misstag det kommer inte hålla mot Del Potro som klarar att driva upp tempot och gör få misstag jag tycker Wawrinkas normalt sett starka backhand har sett darrig ut och på forehand sidan kan han även bjuda på en hel del misstag.
Han har ju haft en ganska enkel väg fram trots allt förutom matchen mot Evans har han vinster mot Verdasco,Gianessi och i förra omgången Marchenko.

Det man har sett av Wawrinka så här långt räcker mot det motståndet han stött på tidigare men här får han bekänna färg mot Del Potro som är hungrig och nästan spelar på lika hög nivå som när han vann sin grand slam titel i Us Open 2009.
Wawrinka har ju även varit ojämt tidigare i år och har blandat o gett han är ju en typisk spelare som kan vakna till och höja sig till en match med sitt aggressiva spel men jag tror inte han klarar det den här gången spelet har helt enkelt sett för dåligt ut här.
Del Potro kommer med stort självförtroende och när han spelar som han gjort på slutet har han ju nästan inga svagheter i sitt spel det är väl fysiken som fortfarande är ett litet frågetecken men det verkar som kroppen håller.
Jag tror Del Potro är hungrigast är i bäst form och spelar han som på slutet är han given favorit att vinna matchen.

This is the stats tab
This is the post tip