Kort speltopp på den här, men jag känner mig bekväm med att Andrew Whittington slår Stephane Robert i kvalet till Wimbledon.

Robert är rankad 92 och har mer eller mindre bara spelat ATP senaste året – tyvärr helt utan framgångar. Han har blivit totalt slaktad, och det kanske inte är så konstigt. Han börjar bli till åren och har man löpsteget som största styrka, då tar åldern ut sin rätt Snabbare än för andra spelare. Inte ett enda vinnande slag har han heller, däremot fin säkerhet i grundslagen som dock lust med sin frånvaro i ungefär 8-9 månader.

En annan sak som bekymrar mig är att han spelade gräs i Stuttgart, blev totalt utspelade av Tomic som hade 6-1, 5-1 innan han blev tiltad och tappade till 6-1,5-7,6-2. Hur som helst, Robert åker och spelar en gruschallenger istället för att hålla sig på gräs i Halle eller England. Det är ett sånt sinnessjukt dåligt beslut och ett tecken på att han inte har någon lust att spela på gräs.

Skulle tippa på att de håller ungefär liknande nivå med skillnaden att Whittington hållit sig på gräs i år och slagit Fritz och tagit set på Opelka. Tycker att australiensaren har ett mer gräsanpassat spel med tung serve och aggressiva grundslag medan Robert lever med på sin slice och säkerhet på gräs.

Betydligt fler servar från fransmannen kommer tillbaka i spel i den här mathcen och med tanke på hur osäker han känns nu, Robert, så tror jag att Whittington vinner den här matchen till 1,95 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip