Superspännande gala till helgen då en av mina absoluta favoriter – och inkomstbringare – Charles Oliveira ska försvara bältet mot Dustin Poirier i main event. Utöver denna match är hela kortet en kavalkad av intressanta matchningar och det finns en hel del intressanta spel. För att inte vräka iväg för många har jag valt ut två stycken som känns väldigt spelvärda.

Andra spelet blir just i main event där jag min vana trogen väljer Oliveira som vinnare till absurda 2.270 på Pinnacle .

Historien upprepar sig alltså, Oliveira kommer till match som underdog. Vet inte hur många matcher jag spelat honom som vinnare till minst 2x degen och han har hittills aldrig gjort mig besviken. Det handlar om en komplett fighter med brutal BJJ och han har också remarkabel statistik vad gäller avslut. På senare år har Challe utvecklat sin striking och jag tycker den ser väldigt balanserad och crisp ut, samtidigt som han också har fina grunder med guarden redo vid sina attacker.

Ifall man sen är fundersam kring kraften så kan man å ena sidan kolla Chandler vs Gaethje och sen se vad Oliveira orsakade för skada med en vänsterkrok senast mot den förstnämnda. Chandler har uppenbarligen en armeringsjärnshaka och att Oliveira sänkte honom vittnar om rejält krut i nävarna. Man skulle kanske kunna tänka sig att det oroar när brassen trots allt fick rygg redan i första ronden den matchen, men Chandler är en välrenommerad brottare som dessutom är kortare och mer kompakt än de flesta andra i viktklassen. Tror definitivt det är fara och färde om Poirier hamnar där.

Poirier är väl den som gett oss allra bäst vinstpengar av alla UFC-rekar då vi spelade honom till 4.70 i första matchen mot McGregor. Det är en otroligt skicklig boxare som har en förmåga att blixtkasta iväg slagen så att motståndarna aldrig riktigt fattar vad som händer. Naturligtvis en chansning att spela mot, men tycker aldrig han mött så oortodox fighter som Oliveira samtidigt som han ändå alltid tar ganska mycket stryk i alla matcher. Exempelvis i mötet mot Holloway hade han nog blivit avslutad om det inte vore för att slagstyrkan hos Blessed inte riktigt matchade viktklassen. Det gör den alltså för Oliveira och tror alltså brassen bara har mer farliga verktyg för avslut.

Risken är att Poirier får välja sin distans och plocka isär Oliveira, men det har många försökt och då lyckas alltid brassen bryta mönstret på något sätt. Får han sen ner matchen till canvasen – oavsett topp eller botten – så kommer allt vara över.

Med anledning av detta spelas Charles Oliveira som vinnare till 2.27.

Som tillägg kommer jag också invänta slutoddsen på en annan inkomstbringare för oss på Rekat och Klart – Andre Muniz. Tycker han sett fenomenal ut och möter nu överkomligt motstånd i Anders som aldrig kommer ha en chans när matchen väl hamnar på backen. Mest spännande känns spel på avslut och då submission, men tipsar om att hålla ögonen kring olika alternativ närmare matchstart. Munhoz mot Cruz till nästan 2x och Garbrant till nästan lika mycket är andra spelvärda matcher om man vill bygga ihop någon riktig kioskvältare.

This is the stats tab
This is the post tip