Publicerad på 26 Apr - 10:21

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Björnens tankar inför Stryktipset: "Finns ett sug för Everton"

Vår andelskung Björn "RoK-Bjornen" Ekberg sätter tänderna i helgens Stryktips! Vilken är den största banken, skrällen och vad bör främst helgarderas? 

Till Björns andelar på Rekat!

Hur är läget och hur känns formen här och nu?

– Jo men det är bara fint. Våren står för dörren och med Allsvenskan och Superettan i sin linda samtidigt som de stora Europeiska ligorna ska avgöras så är det fullt upp så att säga. Spelmässigt har det väl svajat en aning. Elva som bäst på Stryket förra veckan kändes sådär faktiskt och EU-bongen i onsdags borde jag ändå plockat men fick nöja mig med tolv. Det är som alltid bara att ta nya tag och gnugga geniknölarna så ska vi nog kunna pressa in lite skön framgång snart igen.

Titelracet i Premier League är exkluderat den här lördagen. Vad säger du om kupongen?

– 13 matcher med bara Premier League och The Championship. Precis som det ska vara. Elva duster startar 16:00 och två PL-strider drar igång senare. Det är ett koncept jag gillar. Den sista fajten i Birmingham blir troligen också en pengamässig guldgruva OM vi lyckas sitta med chans på 13. Jag tror Aston Villa kommer bli överstreckade med upp till i alla fall tio procent och många små system ser sin chans att spika av Lejonen för att gardera på annat håll. Jag är inne på att gå motsatt väg och jobba in Chelsea i någon form (kanske X2) då värdet med stor sannolikhet kommer ligga till höger.   

Var hittar du den mest givna spiken?

– Det går inte att säga något annat än Newcastle. Det bästa för mekaniken runt denna spik var såklart att Isak och company torskade mot Crystal Palace i onsdags vilket troligen gör att ettan kanske till och med kan stanna på rätt sida 80 procent. Ett sug efter att singla Everton finns också med tanke på hur defensivt solida man såg ut mot Liverpool senast samtidigt som The Toffees var tämligen kliniska när chanserna dök upp. Återstår att se om det är värdemässigt motiverat närmare spelstopp. 

I vilken match ser du den största skrällchansen?

– Chelsea finns med där. The Blues tvåa kan säkert ramla in runt 25 procent vilket är kanon. Burnley kanske kommer finnas med hela vägen över. Åtminstone en halvgardering i någon mån har jag i tanke på Old Trafford. Luton och Plymouth är ytterligare inslag som finns i tanken. Med andra ord, det finns en hel del drag som kommer ge oss chansen att trampa igång utdelningen. 

Och vilken match vill du helst bara helgardera?

– Match 13! Varken Watford och eller Sunderland visar upp någon större fotboll just nu och ingen av klubbarna har heller chansen att utmana om topp 6. Nedåt är avståndet på tok för långt dessutom. Det här kan sluta lite hur som helst och när jag kastade ett första getöga på bongen var detta min första helgardering och den får också ligga kvar. 

Till Björns andelsspel!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto