9 av 10

19 Juni 2013 - 19:08
Det började lite knackigt här på R&K men efter en kortare paus där jag bara rekat på min egen blogg är resultaten strålande (http://www.spreadsheet.se/1n4dw1n)

Ni kan också följa mig på twitter där jag skriver ut några tips. Livespelen kommer dock oftast bara ut på bloggen och SS.

7 Kommentarer

Nystart + Stanley Cup

13 Juni 2013 - 01:12
Nu är det äntligen dags för final även i NHL. Chicago mot Boston och så som de spelat under slutspelet är det inget snack om att det är rätt lag som är här och slåss om Stanley Cup. Chicago gjorde en strålande grundserie och fick mest poäng av alla och har fortsatt på det fina spåret även i slutspelet. På hemmaplan har de varit otroligt starka och vunnit 40 av dem 55 senaste matcherna, varav 18 av 24 är från denna säsong. Under slutspelet har de vunnit 9 av 10 matcher hemma.

Boston då? Slutade fyra i Eastern Conference men snacka om att peaka vid rätt tidpunkt - 4-0 i matcher mot favorittippade Pittsburgh i semin och nu är de här, fyllda med självförtroende. Rask har varit stensäker där bak och släppte endast in två mål totalt mot Penguins under fyra matcher, och spelarna framför honom har manglat motståndarnas offensiva vapen.

Bägge lagen har varit stabila bakåt men jag håller ändå Bruins som det starkaste laget på den fronten. Mycket beroende på målvakten men även jätten Chara. Dessutom finns det inte mycket "room to improve" för Chicago. De har nått sin topp och har gjort det grymt som hållt en så hög nivå även över slutspelet, men hur länge håller det? Det började darra lite i semin mot Kings, speciellt i sista matchen. Samtidigt har Boston slingrat sig till final som en kobra. En stabil grundserie följdes upp av att nivån höjdes successivt - precis som en typisk finalvinnare. Mot Pittsburgh högg kobran till slut och skickade hem Crosby och hans vänner.

Jag tror Boston vinner första finalmatchen eftersom Chicago påminner om Pittsburgh på många sätt. Chicago har bättre målvakt och bättre försvar än Pittsburgh men som jag skrev ovan vinner Boston ändå på den fronten. Boston är också starkare och kommer dominera fysiskt mot ett Blackhawks som har mer stilfulla spelare, precis som Penguins. Självklart är Chicagos hemmafacit något som oroar mig när jag tippar emot dem men matchen känns mer 50/50 än vad bolagen vill göra det till. Jag kommer därför spela 300 kr (3 units) vilket är lite under medel för mig. Spelet inkluderar OT.
0 Kommentarer

Underdog?

11 Juni 2013 - 22:28
http://www.spreadsheet.se/1n4dw1n

När ett lag är underdog med endast 1 eller 2 poäng vinner de oftare än de förlorar. Jag har ingen statistik på detta men jag har tänkt på det flera gånger både när jag tippat och bara kollat in oddsen. Den knappa favoriteten har då förlorat i majoriteten av fallen. Ett exempel är mitt första spel på bloggen då jag lirade Spurs som hade linan (+2.5) på sin sida. Jag valde då att istället lira Spurs -2.5 till 2.62 och då gick det vägen. Även Indiana hade +2 vid åtminstone ett tillfälle mot Heat och vann då utan dessa extrapoäng. Detta är två tillfällen jag har färskt i huvudet men det har självklart hänt även i andra matcher.

Senast lagen möttes kvitterade Heat serien till 1-1 genom att vinna med 104-83, alltså 21 poängs marginal. Miami ÄR det bättre laget men skillnaden mellan lagen är egentligen inte så stor som poängen visade senast. Både Bosh och Wade har varit underkända så här långt i slutspelet men båda lyfte sig i segern senast, även om det syns att Wade spelar skadad. För en gångs skull var det dock inte Lebron James som gjorde mest poäng utan Mario Chalmers, som ibland kan dyka upp från ingenstans. 19 poäng stod han för och han kan mycket väl bli gubben i lådan nu när LBJ är den enda som leverar på en jämn nivå. Det är inte troligt att Chalmers har en lika bra match inatt men hans poäng kan mycket väl bli en avgörande faktor när så mycket hänger på James.Jag står fast vid att Miami är det bättre laget men Spurs är absolut inget skitlag och det är därför de har tagit sig ända till finalen och linan bara står på 2. Men jag tror att den senaste matchen slagit ett litet hål i deras självförtroende och när linan är så jämn måste jag slå till på "underdogen". Jag nöjer mig dock inte med +2 eller raka, utan spelar -2 @ 2.40. Vill ni dock vara på den säkra sidan (om det nu finns någon sådan) rekommenderar jag +2 till 1.90 eller raka vinsten till 2.10. Alla odds från bet365.
0 Kommentarer

Två formstarka lag

4 Juni 2013 - 23:39
Två formstarka lag med statistik som slår ut varandras. Mycket som talar för båda lagen och utifrån dessa förutsättningar är det nästan 50/50 enligt mig. Tungan på vägen är dock att ena laget saknar sin poängbäste spelare under slutspelet och det gör att Chicago, enligt mig, är knappa favoriter här.

Ändå erbjuder bet365 2.00 gånger pengarna på Chicago vinst (inkl OT) och det plockar jag direkt.

Kings @ Staples Center
14 vinster av 14 senaste (7 i slutspelet, 7 i grundserien)

Chicago @ Staples Center (vs Kings)
5 vinster av 6 senaste (dessutom 6 av deras 6 senaste semifinaler)  Speltips Odds

,

________________________________________________________________________
OBS!
Jag har valt att spela tungt på denna match men jag rekommenderar er inte att använda samma insats som mig här. Det finns en viss tilt bakom insatsen det ska jag erkänna men spelet känns också bra.

Ni har fått förutsättningarna och får bilda er egen uppfattning.

http://www.spreadsheet.se/1n4dw1n
4 Kommentarer

Generös lina

3 Juni 2013 - 23:40
Ja, poänglina alltså. Basket. NBA. Game 7.

Återigen dags för Game 7 men denna gång i NBA. Förra gången var det Chicago och jag tippade rätt vinnare, dock gick den matchen till OT (jag hade vinnare under ordinarie tid). Ikväll får matchen gärna matchen gå till hur många OT"s som helst då jag spelat över 180 poäng mellan Heat och Pacers.

Efter att dom 4 första matcherna gick över linan har dom 2 senaste gått under, vilket har fått spelbolagen att agera. Linan till ikväll har sänkts med ett par poäng från senast och då hugger jag direkt på 180 hos bet365.

Indiana är bara en match ifrån final och det var det inte många som trodde när säsongen började. Hemma har dom varit urstarka i den här serien men på bortaplan har Miami visat vilka som egentligen är bäst. För att Indiana ska leva vidare ikväll måste dom vara lika fokuserade i anfallsspelet som dom varit försvarsmässigt i serien, annars drar Miami ifrån. Därför tror jag på en öppen match och inte lika tillknäppt som dom två senaste, där bägge lagen turades om att göra ~70p en gång var. Det händer inte igen.

Här är också lite statistik som ger oss fördel ikväll:
5 av dom 7 senaste slutspelsmatcherna har gått över linan för båda lagen
4 av dom 6 senaste bortamatcherna i slutspelet har gått över linan för Indiana
4 av dom 5 senaste matcherna i Miami mellan dessa lag har gått över linan
9 av dom 12 senaste matcherna mellan lagen har gått över linan

  Speltips Odds

,


2 Kommentarer
Fler inlägg: