1n4dw1n

Med risk för fiaskostämpel

27 Maj 2013 - 22:04
Spurs har chansen att "sweepa" Grizzlies genom vinst inatt och därmed avancera till final i slutspelet 2013. Att det blir Spurs - Heat i final är det inte många som tvivlar om, frågan är bara hur många matcher det tar att ta sig dit.

San Antonio leder med 3-0 mot Memphis och har som sagt chansen att säkra deras plats i finalen redan inatt. Match 3 för två dagar sedan spelades, precis som inatt, i Memphis och där lyckades Spurs krångla sig till OT, där man senare vann relativt lätt. Grizzlies har en grym defensiv och spelar dessutom hemma för att hålla sig kvar i serien, därför skulle jag inte vilja påstå att det är oväntat att de är knappa favoriter (hcp-linan ligger i skrivande stund på 2.5).

Varför bettar jag då på Spurs?

Många anledningar. Visst, Grizzlies spelar för att hålla sig kvar inför sin egen publik men man ska heller inte glömma bort att Spurs faktiskt spelar för att ta sig till sin första final på fem år. Inget lag har tidigare hämtat upp ett 3-0 underläge till vinst och därför känns matchen ändå hopplös på något sätt. Man kan prata om att det är professionella lirare och att de spelar för hedern, men innerst inne vet alla, inklusive spelarna, att det inte blir någon final. Det finns nog inget lag i NBA som är lika komplett som Spurs och besitter så mycket erfarenhet bland spelarna. De har under säsongen fått kritik för att de är gamla och slöa, men faktum är att detta gäng nu kommer spela final om några veckor och har chans att boka sin plats redan inatt.

Memphis är dock bättre än Spurs på vissa punkter och just defensiven är nog den tydligaste egenskapen, spetsat med returtagandet.

Med tanke på att Spurs är knappa underdogs med +2.5 på bet365 är det lite av ett risktagande att spela Spurs -2.5 och riskera fiaskostämpel direkt. Annars finns +2.5 @ 1.90 eller raka vinsten @ 2.20. Jag kommer ändå köra på mina instinkter: -2.5 @ 2.62.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5
1.81

Skador & Avstängningar