Madridderby i Estland!

15 Augusti 2018 - 10:56

Vilken leverans det varit på sajten på sistone! Inte från egen del, men de övriga experterna på ROK gör verkligen sitt jobb. Igår trillade väl typ allt in om jag inte är helt ute och cyklar?
Jag själv har varit ganska inaktiv på sidan efter att Fotbolls-VM tog slut. Men läxan är gjord i Serie A och jag siktar på att leverera ett par speltips till helgens premiäromgång i Italien!
Spontant känns dock Polsäters rek på Everton som ett av helgens bästa spel. Läs hans rek här!

Idag då?
Utbudet är ganska skralt. Men formtoppade Sandahl har en idé i Svenska Cupen, och jag har en hörntanke i den europeiska Supercupfinalen som spelas i Tallinn mellan Real Madrid - Atlétcio Madrid.


Madrid har verkligen dominerat klubblagsfotbollen det senaste åren. Real och Atlético möttes så sent som 2015/2016 i Champions League-finalen på San Siro, och även 2013/2014 på Da Luz i Lissabon.
Förra säsongen vann Marängerna Champions League, för tredje året i rad, och Los Colchoneros stod som slutsegrare i Europa League. Därav Supercupfinalen nu då. 


Kan Real ta sin fjärde raka CL-titel den här säsongen? Utan en viss Cristiano Ronaldo i laget. Det får tiden utvisa. 

Motivering till spelet:
Även fast det nästan alltid blir väldigt jämna tillställningar mellan dessa två lag, så är det ofta Real Madrid som dominerar matchbilderna. Inte så konstigt kanske med tanke på att Marängerna förespråkar en betydligt mer offensiv fotboll än Diego Simeones Atlético.
Förra säsongen möttes Madrid-lagen två gånger, i La Liga. Det slutade med delad pott båda gångerna men dansen fördes som vanligt av de vita, och vann således "hörnmatcherna" då. 11-2 på Santiago Bernabéu och 9-7 på Metropolitano. Real har löst hörnlinan (över 5,5) i sju raka matcher mot Atlético, och jag är inne på att man gör det även ikväll. Full rek till spelet finns att läsa här.

Så får det bli för idag. Återkommer närmare helgen med spel till premiäromgången i Serie A.

/FIlip

0 Kommentarer

Semifinal 2!

10 Juli 2018 - 22:51

Frankrike löste finalbiljetten och därmed rättades ytterligare ett rek för egen del. Skönt att allt hästjobb ger resultat!
Samtliga rekare här på sidan har gjort ett strålande jobb under hela mästerskapet, men VM börjar dock lida mot sitt slut.
Men innan dess ska jobbet göras i de tre återstående matcherna.


Ikväll spelas den andra semifinalen, mellan Kroatien och England på Luzhniki-stadion i Moskva! En semifinal som nog få hade förutspått.

Utan att ta ifrån England någonting, så går det inte att bortse från vilken sagolikt bra lottning The Three Lions har haft.
VM-kvalet:
-Slovakien
-Skottland
-Slovenien
-Litauen
-Malta

VM-slutspelet:
-Tunisien
-Panama
-Colombia
-Sverige

Nu krävs det alltså "bara" en seger mot Kroatien för att nå nationens första final sedan 1966 som spelades på hemmaplan! Otroligt...

Hur går det då för England mot Kroatien är den stora frågan? Får vi "äntligen" ett slut på det där eviga tjatet om att guldet ska hem?
England bör råda som knappa favoriter, inte minst med tanke på den tacksamma match laget fick mot Sverige. Men favoritskapet har väl blivit lite väl överdrivet?

Kroatien var det stora utropstecknet i gruppspelet, där det blev idel segrar mot Argentina, Nigeria och Island.
I slutspelet har Zlatko Dalic mannar haft det tuffare. Där det har krävts straffsparksläggning mot både Danmark och Ryssland för att nå avancemang, vilket säkerligen resulterat i en hel del slitna ben.
Men med det kompletta mittfältet, har kroaterna ofta ett stort bollinnehav i matcherna. Vilket mycket väl kan vara fundamentalt ju längre in i turneringen laget kommer.
Spelare för spelare håller jag Balkan-laget snäppet vassare än engelsmännen. Med tanke på bredden på Kroatiens centrala mittfältet (mästerskapets spetsigaste och bredaste?), tror jag att man inte ska lägga allt för stor vikt kring de slitna benen som förmodligen bolagen har gjort i sina värderingar. 

Summa summarum landar jag i ett spel. Kroatien +0,5 mål (1X). Full rek finns att läsa här.
Jag tycker Balkan-laget bör ha större chanser än vad oddsen visar. Det är naturligtvis inget superodds. Vill man ha ett högre odds och gambla lite mer föredrar jag (Kroatien att gå vidare) till priser runt 2.30.

Ha en trevlig onsdag och passa på att njuta av mästerskapet!

0 Kommentarer

Semifinal 1!

10 Juli 2018 - 02:46

Fotbolls-VM börjar lida mot sitt slut. Riktigt tråkigt, inte minst med tanke på att nästa världsmästerskap går i Qatar. Frågan är när, eller om, vi får se ett "riktigt" VM-slutspel igen?

Spelmässigt började mästerskapet trögt, för egen del. Men summa summarum har det varit ett lyckosamt mästerskap. Spelen har trillat in samtidigt som det svenska landslaget har överträffat alla förväntningar. 

Såhär har det gått för mina rek:

Tyskland - Mexiko (förlust)
Polen - Senegal (förlust)
Frankrike - Peru (vinst)
Serbien - Schweiz (vinst)
Sydkorea - Mexiko (vinst)
Saudiarabien - Egypten (vinst)
Danmark - Frankrike (vinst)
Serbien - Brasilien (förlust)
Panama - Tunisien (vinst)
Brasilien - Mexiko (vinst)
Uruguay - Frankrike (vinst)

Åtta spel har alltså trillat in, och tre har gått med förlust.
Med snittoddset 1.91 ger det oss en RIO på 135.18%.
Ingen större slutsats går dock naturligtvis inte att dra efter 11 rek. Men grönt är fortfarande skönt sa någon.


Dessa långtidsspel som jag postade i bloggen har även fått gröna siffror:

Uruguay vinner gruppen 1.80
Iran över 1,5 mål 2.20
Australien hamnar sist i gruppen 1.80
Australien vinner ingen match 1.66
Island under 2,5 mål 1.95
Sverige att ta sig vidare från gruppen 2.55
Belgien att nå kvartsfinal 1.60
Colombia vinner gruppen 2.37Över till kvällens drabbning, mellan Frankrike - Belgien på ST Petersburg-stadion. "Den moraliska finalen".  

Två av mästerskapets mest stjärnspäckade spelartrupper!

Jag hävdar att det bör vara viss fördel Frankrike.
Les Bleus har lagt in en växel till när det har behövts, och i slutspelet har offensiven med Mbappé och Griezmann varit sagolikt bra.
Belgien har med sina idel segrar i mästerskapet även imponerat. Men nja, segern mot Japan i åttondelen var snarare ett sort frågetecken än ett styrkebesked, om du frågar mig. Trots vändningen.
Att sedan gå ut och besegra Brasilien i kvartsfinalen kräver naturligtvis klass. Men att brassarna bara fick in ett mål i den matchen var ett smärre mirakel. 

Sett till både bredden och spetsen så håller jag Didier Deschamps trupp snäppet vassare. Lägg därtill, att Thomas Meunier, som åt upp Neymar i kvartsfinalen, är avstängd mot Frankrike. Samtidigt som Blaise Matuidi återvänder från sin tidigare avstängning. 
Baguetterna att ta nå finalen klickar jag till 1.75. Full rek finns att läsa här. Håller ni med?

Jag backar även rads rek. Att båda lagen ska göra mål till dubbla pengen känns klart intressant!
Hans rek finns att grotta ner sig i här.

Imorgon spelas den andra semifinalen, där jag tycker The Three Lions blivit lite väl stora favoriter. Men mer om det imorgon.

Vive la France så länge!

0 Kommentarer
Fler inlägg: