Akberg

Inför Hammarby - Husqvarna FF

12 Maj 2014 - 17:30
Hammarby tar emot superettans nykomlingar Husqvarna FF från Jönköpingområdet. Tipsade om ett målglatt möte i Hammarby senaste hemmamatch då man tog emot Värnamo, matchen slutade 2-2 efter bortalagets sena kvittering. Hammarby var nästintill lika stora favoriter då som ikväll och jag tycker det finns en god chans för att dagens match på Tele2 Arena även den blir en målrik sådan.

Andra gången som tränarna Giles Stille och Nanne Bergstrand möter varandra i ett tävlingssammanhang, efter att tillsammans tränat och tagit Kalmar FF upp från Superettan till Allsvenskan:
- Jag ser fram emot att träffa honom i morgon. Jag har en enorm respekt för Nanne och han är en skicklig tränare, säger Giles Stille efter söndagens träning.
Hammarby har ett kvalificerat spel vars ursprungliga plan är att hålla allsvensk klass, dock så har spelet aldrig visat sig att fungera till fullo i starten av denna säsong i serien, istället har det hackat fram och laget har haft svårt att ta vara på sina chanser. Att superettans vassaste avslutare, Pablo Pià±ones-Arce har varit skadad till och från har självfallet inte hjälpt till. Senast vann stockholmslaget dock mot Ljungskile efter att Kennedy Bakircioglu placerade in 0-1 till bortalaget i slutet av andra halvlek. Har nämnt förut att jag inte anser att försvaret har fungerat lika bra som tidigare år och alldeles för många luftbollar släpps, även markeringarna har det slarvats med.

Tabell:
3. Husqvarna FF 6 3 2 1 19-5 4 11
6. Hammarby 6 3 1 2 11-7 4 10

Poängsamlandet har gått trögt för Hammarby i de senaste matcherna då laget endast har skrapat ihop 4 poäng på fyra matcher, och ännu en växel måste nu läggas i om Bajen ska haka på Sundsvall i toppen med 18 poäng (en mer spelad). Med ett fint anfall kan Hammarby förhoppningsvis stå för fler än ett mål framåt ikväll, mot ett Husqvarna som dock har släppt in minst mål i serien (5). Har också svårt att se Hammarby hålla tätt bakåt då försvararna brukar bjuda på både lägen och ytor. Husqvarnas anfallare Michell Haidairi, Andreas Tegström, Dragan Kapcevic, Carlos Ross och Egzon Llapashtica bör kunna klara av att hitta nätet.

Husqvarna kommer senast från en oavgjord match hemma mot Öster där man gjorde en bra insats trots oavgjort. Anfallaren Haidair kvitterade i 78:e minuten för hemmalaget och som också blev fulltidsresultatet.

Lagens trupp:
Hammarby:
1. Johannes Hopf
2. Michael Timisela
4. Erik Israelsson
5. Daniel Theorin
6. Marko Mihajlovic
7. Nahir Besara
8. Johan Persson
10. Kennedy Bakircioglu
11. Pablo Pià±ones-Arce
14. Fredrik Torsteinbà¸
15. Viktor Nordin
16. Sebastian Ludzik
18. Nicklas Lindqvist
19. Stefan Batan
20. Amadaiya Rennie
21. Jan Gunnar Solli
22. Lars Mendonca Fuhre
25. Tim Markström
29. Jonathan Tamimi

Husqvarnas trupp:
Alexander Lundin
Zoran Akovic
Robin Cederberg
Anders Brian Nielsen
Didric Andersson
Kristofer Snarberg
Philip Bernholtz
Tobias Nilsson
Andreas Tegström
Johan Karlefjärd
Dragan Kapcevic
Thomas Hansson
Semir Agovic
Orhan Aktas
Egzon Llapashtica
Michael Ibrahim
Michell Haidairi
Carlos Ross.

Läget i lagen:
Hammarby saknar fortfarande anfallaren Andreas Haddad och Thomas Guldborg Christensen. Viktor Nordin är tillbaka från sjukdom.

Husqvarnas försvarare Diego Olate är avstängd i kvällens match. Andreas Tegström och Michael Ibrahim kommer åter in i truppen efter förkylning och revbensskada.

Källor:
www.svenskfotboll.se, www.husqvarnaff.se, www.jonkopingsposten.se och www.hammarbyfotboll.se.

Twitter@Akberg_
4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Mackan12 - 2014-05-12 22:59

Bra Rekat igen!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Donaldson
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.74
18:15  Erzgebirge Aue - Karlsruher
Fotboll - 2 Bundesliga - Erzgebirge -1 hörna
2.18
19:00  Öster - GAIS
Fotboll - Superettan - Under 2,5 mål
1.81
19:00  Örebro SK - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.91

Skador & Avstängningar