Akberg

Förbundskaptensduell mellan två landsmän

26 Juni 2014 - 12:46
Tabell grupp G:
1. Tyskland 2 +4 4p
2. USA 2 +1 4p
3. Ghana 2 -1 1p
4. Portugal 2 -4 1p

Snackats mycket om tabelläget i denna grupp efter att matchen mellan USA-Portugal slutade lika. USA och Tyskland står alltså på samma poäng och har "chans" till att spela ut Ghana ovh Portugal genom att spela ett oavgjort resultat. Vill bara göra det klart att jag aldrig skulle spela på ett spel där jag räknar med, innan match, att lagen kommer spela oavgjort med flit. Självklart är både lagen intresserade av förstaplatsen och sedan skulle det aldrig hända att ett lag kommer överens om att spela lika. Sen kan ju enskilda spelare under matchens gång göra vissa saker för att styra en match åt oavgjort, men det skulle inte vara något som tränarna utgår ifrån. USA ligger något mer pyrt till gällande att förlora andraplatsen åt Ghana då Tyskland har bättre målskillnad än USA.

Tyskland har spelat ö2.5 i 13 raka FIFA världsmästerskaps matcher. Har bevisat flertal gånger denna turnering att man har en otroligt bred trupp med en offensiv som heter mer än duga! Müller har stått för tre mål och är därför i toppen av skyttekungtabellen. Men även defensiven har stått för en bra insats. Mertesacker från Arsenal i London är stabil och jag gillar verkligen hans insats. Som många andra gånger har jag dock påpekat hans snabbhet och rörlighet, inte den bästa, och det händer att det blir det bristande i hans insats. Som i matchen mot Ghana där motståndarns var snabba och effektiva. Syntes väl att han hade det krångligt med deras snabbhet. Förhoppningsvis kan USA utnyttja detta i mötet mot Tyskland.

Bastian Schweinsteiger startade på bänken senast och jag tyckte det märktes på mitten att hans mittfältsinsats saknades i matchen mot Ghana. Får se hur Joachim Löw ställer upp idag.

Tyskland - Portugal: 4-0
Tyskland - Ghana: 2-2

Samtidigt har USA har visat sina ljusglimtar, framförallt i matchen mot Portugal där man spelade riktigt bra. Klapp-klappspel verkligen. Demspey från Seattle Sounders FC visade åter igen klass på sin insats när han gav USA ledningen i den 81:a minuten i matchen mot Portugal. Mycket pekade då på att Demspey hade säkrat avancemang för hans USA och glädjen var stor men tyvärr inte långvarig. Portugals hopp C. Ronaldo glänste när han kom öppet på högerkanten och kunde servera inhopparen Varela på huvudet till 2-2.

Ghana - USA: 1-2
USA - Portugal: 2-2

Målrika matcher för båda lagen, som har visat att man förtjänar en plats i åttondelen. Riktigt roligt för USA! Skulle gissa på att båda lagen är sugna på att få förstaplatsen då får möta grupptvåan i grupp H(som det ser ut nu): Algeriet. Tvåan i USA och Tysklands grupp ställs mot Belgien. Ett svårare utmaning, även fast Belgien inte har kommit igång som lag än. Det är lite intressant att en match även sker utanför planen där USAs tränare Jurgen Klinsman och Tysklands tränare Joachim "Jogi" Löw ställs mot varandra. Tränarna är goda landsmän vänner. Klinsman kommentar innan match:
"There"s no such call. Yogi"s doing his job," Klinsmann said. "We"re such good friends. I"m doing my job. There is no time to have friendship calls. It"s about business right now."

Allt handlar om att vinna.

USA - Tyskland spelas med avspark 18.00.

Twitter@Akberg_
[bbrek][/bbrek][bbrek]26754[/bbrek]
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
15:45  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:47  Kagge Lina - Arragon
Trav - Årjäng - H2H 1
1.85
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar