Akberg

Måndagsfotboll söder om Södermalm

28 Juli 2014 - 11:41
Superettan har även den dragit igång efter sommarvilan och idag ställs Hammarby och Assyriska mot varandra för att sy ihop omgång 17.

Tabell:
2. Hammarby 16 10 2 4 +20 32p
16. Assyriska 16 3 5 8 -14 14p

Hammarby kommer senast från en stabil insats hemma mot Öster där man lyckades vinna med 3-0 efter mål av A. Rennie och L. M. Furhe x2. Hemmalaget mötte samma motstånd fast borta i matchen innan serien vände och även i det mötet på Myresjöhus Arena vann Hammarby. Två nyförvärv har dragits in i form av norska försvararen Lars Sà¦tra och inte minst skyttekungen Linus Hallenius som värvades av Genoa CFC sommaren 2010, dels efter Hallenius träff mot Syrianska som blev nominerad till årets mål i Sverige men som också utmanade om samma pris internationellt.

Lars Sà¦tra gjorde en stabil insats i första matchen mot Öster, han spelade mittbackspar med Theorin och endast några få misstag gick att syna. Ska bli spännande att se norsken växa sig in i laget! Ännu oklart om Hallenius är fit nog för att delta i dagens match, troligtvis inte. Han presenterades med tröjan på innan avspark i matchen mot Öster men tyvärr har han inte spelat en match på de två senaste månaderna, och då behövs det lite tid för träning.

Även Assyriska har åstadkommit några nyförvärv i offensiv form, Aziz Corr Nyang från Gambia har varit ute i Europa där han har spelat i Malta för Valletta. Han har tidigare spelat för Assyriska och återvänder alltså igen. Assyriska meddelar att han är spelklar i måndagens match mot Hammarby.

Tidigare har också anfallare Mattias Genc från Södertälje FK i div. 2 anslutit samt Estländska Kaimar Saag från danska Vejle.

Assyriska har inte visat prov på bra anfallsspel den senaste tiden då laget endast har sex mål att mäkta med, på de sex senaste matcherna. Vilket har gett tre förluster, två vinster och en oavgjord. Hammarby ser fortsatt starka ut och anfallsspelet har varit utmärkt. Inte minst i senaste matchen mot Öster där djupledspassar och snabba omställningar var tekniken till tre klara poäng. 15 mål i de sex senaste matcherna ger fortsatt resultat och efter Ljungskiles samt Sundsvall poängtapp har nu stockholmarna chansen till en klar serieledning.

Matchen spelas på Tele2 Arena med avsparkstid 19.20.

Twitter@akberg_

Kommer även med ett speltips till denna match, går att se genom länken nedanför:
  Speltips Odds

,
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
19:12  Lopp 3: Fidagu U.R.
Trav - Halmstad - Vinnare
2.30
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar