Akberg

Jürgen Klopp gav tummen upp

28 Oktober 2015 - 23:12
Tillslut kom den där första och efterlängtade segern för Jürgen Klopp, även om den satt långt inne i kvällens cupmatch mot Bournemouth, efter tre raka oavgjorda matcher. Laget fortsatte med den höga pressen och skapade sina chanser, och det gav en tidig utdelning redan i första halvlek. Nathan Clyne var sist på bollen efter att Roberto Firmino spelat fram Joà£o Carlos Teixeira med en riktigt fin pass på högerkanten, i den 17:e minuten. Teixeira klackade bollen över Bournemouths målvakt Adam Federici, fram till Clyne som tryckte in ledningsmålet. Målet betydde också Clynes första för klubben. Skall nämnas också att Adam Bogdan gjorde en jätte-insats i målet, för Liverpool. Jürgen Klopp summerade med tummen upp i slutminuterna. Han var nöjd och det var roande att se Liverpool spela fotboll.

Klopp har inte bevisat att han är rätt man för jobbet, men i och med kvällens cupvinst han har köpt sig både tid och förtroende. Han har fortfarande mycket att bevisa, om han ska klara av att ta Liverpool dit klubben vill. Laget har fortfarande några tunga skadebekymmer och att Kolo Toure tvingades gå av efter bara en halvtimmes spel i kvällens match bättrar inte situationen. Unga spelare som Joao Teixeira, Cameron Brannagan och Connor Randall klev för första gången in i startelvan, och gjorde det lovande. Kan finnas något att satsa på där, helt klart.

***

På lördag, närmare sagt 13.45, tar Chelsea emot tysken och hans Liverpool. En match där enormt mycket står på spel, för båda lagen. Liverpool måste fortsätta bygga på sitt spel och få igång hela laget. Chelsea måste hitta tillbaka till ett vinnande spel för att lätta på trycket, inte minst hos tränaren Mourinho. Många menar att en förlust i lördagens ligamatch kan innebära slutet för portugisen på Stamford Bridge. Omgång 11, på lördag alltså.

Twitter@HolmbergAke
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar