Akberg

En stormig söndag

11 Januari 2015 - 13:39
Helgen lider mot sitt slut men även söndagen utlovar två matcher där Arsenal tar emot Stoke samt Southampton som besöker Old Trafford i Manchester. Under lördagens matcher riktade jag in mig på mötet mellan Everton och Manchester City, där jag förlitade mig på en tajt och mållös första halvlek. Inför matchen stod det klart att Sergio Agüero och Edin Džeko åter tränade för fullt och var tillräckligt frisk för åtminstone ta en reservplats. Argentinaren placerades mycket riktigt på bänken medan Džeko tvingas vila ännu en omgång.
Bortsett från försvaret fick vi se Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Silva, Nasri och Jovetic snickra ihop ett pressande anfall i första halvlek. En uppställning som jag hade hoppats på, en formation som fick det tufft att knäcka Evertons försvarslinje. Möjligen tuffare än förväntat.
Everton försvarade samordnat och organiserat vilket resulterade i noll skott på mål för de ljusblå i halvtidsvila. 0-0 som sagt och spelet grönt.

van Gaal har idag förmån att mönstra en startelva utan en massa skadebekymmer. Endast Ashley Young som saknas då han förväntas bli frisk i februari. Rafael står dock inför ett late fit-test men det ser positivt ut.
Många menar idag att mycket talar för en stabil hemmaseger, Manchester United är obesegrade i de tio senaste ligamatcherna. The reds har även vunnit åtta av de nio senaste hemmamatcherna. van Gaal har åtminstone hittat rätt på ett område, spelet och intensiteten har utvecklats markant med ett målsnitt på 1.64 på senaste elva omgångar.
Man ska dock inte fokusera allt för mycket på Uniteds framfart. Southampton har visat prov på god kvalità© framåt, nu står laget med några skador i offensiven men hota kan man än. Försvararen Nathaniel Clyne får man tillbaka idag, hoppar troligtvis direkt in i startelvan. Även mittfältaren Jack Cork är på bättringsvägen men det är än oklart om engelsmannen kan delta. Anfallaren Sadio Manà© får stå över idag då han råkat ut för en muskelskada.

Manchester Uniteds framträdande i de två senaste matcherna har inte varit lysande och laget ska vara glada att man inte åkte på en förlust mot Tottenham trots en välspelad första halvtid, eller för att inte nämna tala om insatsen mot Stoke som slutade 1-1. Njae, jag är inte övertygad till oddset 1.86 och avstår därför. Håller koll på priserna live och tar om omständigheterna tillåter.

Twitter@HolmbergAke
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Mayer - Ramos
Tennis - ATP Hamburg - Mayer
1.71
15:00  Ferrer - Molleker
Tennis - ATP Hamburg - Mol +4,5 games
1.70
19:00  Hammarby - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1
2.07
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - BLGM + ö2,5
1.91
19:00  IFK Norrköping - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
14:00  Delbonis - Lopez
Tennis - ATP Gstaad - Lopez
2.45

Skador & Avstängningar