Akberg

Kontrollerat Chelsea

8 April 2019 - 10:39

Vi har två Premier League-matcher i veckan.
I dag:
Chelsea–West Ham
Fredag:
Leicester–Newcastle.
Återkommer med fredagens match.
Dagens fajt har jag hittat en bra idé på.
+++
Jag och min kollega "Robiiin" tänker likadant här – Londonderby på Stamford Bridge där Chelsea bör kontrollera denna matchbild!
***
Intensiv period för Chelsea–Cardiff hemma i onsdags, nu West Ham hemma på måndagen och Europa Leaguematch mot SK Slavia Prag borta på torsdag.
West Ham har å andra sidan kunnat tränat i lugn och ro och kunnat ladda inför denna match i mer än en vecka.
+++
Sarri och hans Chelsea kommer från två raka segrar mot Brighton och Cardiff, 1-2 respektive 3-0. Var på håret i mötet med Brighton. Såg länge ut att gå mot en förlust men Azpilicueta och Loftus-Cheek räddade upp till en vinst på åtta minuter. I hemmavinsten mot Cardiff var det inget snack – Giroud, Hazard och Loftus-Cheek skrevs in i målprotokollet och Cardiff hade inte många klara chanser.

Intensivt schema nu för Chelsea dock. Tre matcher på sju dagar som avslutas med en viktig Europa Leaguematch borta mot Slavia Prag. Tre dagar efter detta Londonderbyt mot West Ham alltså. Återstår att se hur Sarri väljer att forma sitt lag på måndagskvällen. Inför matchen har italienaren lagt mycket fokus på att hylla Loftus-Cheek och Hudson-Odoi så att någon av de två herrarna får en startplats är inte helt otänkbart.
West Ham kommer senast från en 0-2-förlust hemma mot Everton. Gjorde en riktig plattmatch samtidigt som "The toffees" var klart bättre. Verkligen blandar och ger just nu. Tre vinster på de sex senaste ligamatcherna. Måste få igång sitt mittfält med Anderson och Snodgrass som har sett så bra ut tidigare. Anderson är lagets bästa målskytt men han har inte hittat nätmaskorna i ligan sedan slutet av december.

Samtidigt dras Marko Arnautović med skadeproblem men ska vara på bättringsvägen. Spelade 67 minuter senast men ska haft fortsatt känning i knät.
Bortaspelet är West Hams stora akilleshäl – laget har gjort ett mål på de sex senaste bortamatcherna i ligan. Resulterat i en poäng – fem förluster. Så att West Ham ska vara ett hot för Chelsea är jag tveksam till.

När det kommer till skadelistan har Marcos Alonso haft lite problem – den 2:a april sa Sarri "There is a little problem with Marcos' hamstring so the player will rest for three or four days". Lär bli ett late fit-test där. Annars inge större avbräck. Loftus-Cheek ska haft lite känning efter matchen mot Cardiff, men ska vara bättre.
West Ham hoppas på att få tillbaka Nasri, Arnautović och Fredericks. Saknas än gör Wilshere, Yarmalenko, Reid och Carroll.
+++
Svårt att sia om Chelseas elva här och hur Sarri tänker. Formar han en stark elva för att gå ut hårt och sedan stänga matchen eller roterar han men satsar på att lugnt och sansat kontrollera matchbilden? Jag tror på det sistnämnde. Det är West Hams offensiva spel som lyser med sin frånvaro – försvarsspelet är däremot inte fy skam. Med tanke på att Sarri och Chelsea har en viktig bortamatch i Europa League på torsdag tror jag vi får rotation och en klassisk seriematch-innan-Europamatch-prestation här.
Ett tajt men kontrollerande Chelsea i matchens första 24 minuter!
SPEL: Inget mål före 24:00 till 1,83x

1/5 units – hos bet365

www.spreadsheet.se/holmbergake


Twitter@ Holmbergake

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se
  Rekatochklart Speltips Odds
04:30  LA FC - LA Galaxy
Fotboll - MLS - 2 asian hcp +1,5
1.95
19:00  Falkenberg - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Under 3,5 mål
1.63
19:00  IFK Göteborg - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
2.10
19:00  Kwon Soon - Dellien
Tennis - US Open - Kwo -6,5 games
1.60
19:00  Sundsvall - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.65
20:45  Inter - Lecce
Fotboll - Serie A - Inter + håller nollan
2.02

Livestreaming