Akberg

Kungen är hemma och cirkeln ska slutas

25 November 2015 - 12:23
Champions League rullar vidare denna onsdag och idag finns det god anledning till att köpa några extra godisbitar till det där goda kvällskaffet framför TV:n.

Kungen är hemma, cirkeln ska slutas och staden välkomnar med ett upplyst Z på Turning Torso.
Zlatans och hans stjärnspäckade Paris Saint-Germain FC besöker Malmö stad och Swedbank Stadion.

Inte minst att den franska pressen har enormt fokus på Zlatan och hans hemstad inför denna gruppspelsmatch så är detta även en aningen speciell match för fransmännen. De ofattbara terrorattackerna i centrala Paris för snart två veckor sedan har lett till ett stort säkerhetspådrag i onsdagens gruppspelsmatch mellan Malmö och Paris Saint-Germain. Bortalaget har ett eget säkerhetsteam med sig och man hoppas bara innerligt att denna tillställning kan bli en ljus sådan.
Offren ska hedras och njutfull fotboll ska spelas.

Lite om matchens förutsättningar? Jo, Åge Hareide ryktas vara klar för Danmarks landslag och kvällens match blir troligtvis hans sista för Malmö FF. Hemmalaget behöver ta poäng för att ha chans på tredjeplatsen samtidigt som PSG behöver vinna för att fortsatt chans på förstaplatsen.

Med allt vad matchen innebär så har jag mycket svårt att se Malmö göra underverk hemma på Swedbank Stadion återigen. Visst har laget gjort otroligt triumfer i turneringen men de har också blivit totalt utspelade, både i bortamatcherna mot PSG och Shakhtar samt hemma mot Real Madrid. Fransmännen vet att förstaplatsen kan bli avgörande för att nå ändå fram i turneringen och den chansen vill man inte riskera att missa.

PSG bör sätta en enorm press på hemmalaget för att kontrollera matchen och lämna med tre poäng. I Malmös hemmamatcher mot Real Madrid och Shakhtar har försvaret testats. Mot Shakhtar gjorde de det riktigt bra, mot Real Madrid blev det svårare då det blev betydligt mer tekniskt och snabbare spel. Tror det blir något liknande idag.

  Speltips Odds

,


Twitter@HolmbergAke

0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Häcken - Liepaja
Fotboll - EL-kval - Lie under 0,5 mål
2.10
19:00  AIK - Shamrock Rovers
Fotboll - Europa League - 1 och håller nollan
1.74
20:33  Cali Maks - Tand Tuff
Trav - Bergsåker - H2H 1
1.75
11:00  Verdasco - Carreno-Busta
Tennis - ATP Båstad - Carreno-Busta
1.87

Skador & Avstängningar